Δημήτρης Στάθης

Αρχίζει να γίνεται ομάδα...

arvithas

Ένα ρόστερ πάνω από 35 παίκτες. Έξι προπονητές και η αγωνιστική περίοδος έχει ακόμη δρόμο. Όλοι οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού προσπαθούσαν να καταλάβουν τι έβλεπαν.

Παίκτες να έρχονται και να φεύγουν, «ονόματα» που δεν τα ήξερε κανένας.

Στον πάγκο κάποιοι που τώρα προσπαθούσαν να μάθουν πως να «διαχειρίζονται» μία ομάδα και να θέλουν να πάρουν αποτέλεσμα. Δεν γίνονται αυτά. Το Κύπελλο αποτελεί παρελθόν μετά τον αποκλεισμό στα πέναλτι από τον ΠΑΟ. Θα «τελείωνε» και το Πρωτάθλημα αν δεν ερχόταν στους Ερυθρόλευκους ένας πραγματικός προπονητής και όχι «μαθητευόμενος».

Ο Μεντιλίμπαρ δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις αλλά, δεν χρειάστηκε και μεγάλη πίστωση χρόνου για να αλλάξει την ομάδα. «Δεν με νοιάζει τι ήταν πριν. Το θέμα είναι τι θέλω να κάνω εγώ τώρα».

Στην Τούμπα το πρώτο δείγμα γραφής. Μία 11άδα με πολύ κοντά τις γραμμές, γρήγορη μετάβαση από άμυνα σε επίθεση και το αντίθετο. Τρία χαφ, Τσικίνιο, Όρτα, Έσσε με απόλυτη ισορροπία ανασταλτικά και οργανωτικά. Τα πολλά τους τρεξίματα «απορρόφησαν» την πίεση στην άμυνα, ενώ οι πάσες τους δημιουργούσαν προυποθέσεις επικίνδυνων αντεπιθέσεων.

«Επιθετική άμυνα». Πρώτη φορά την ακούσαμε από τον Ερνέστο Βαλβέρδε και τώρα από τον φίλο του. Αν πιέσεις παντού τον αντίπαλο και κερδίσεις μπάλες έχεις το πλεονέκτημα για θετικό αποτέλεσμα όπως έγινε και με τον ΠΑΟΚ.

Δεν έχει κανένα λόγο ο Ισπανός σήμερα κόντρα στην Φερεντσβάρος [10μμ] να αλλάξει 11άδα. Έχει να «διαχειριστεί» το 1-0 αλλά, αν πετύχει γκολ τότε η πρόκριση θα είναι πολύ κοντά.

«Προστατεύω» το σκορ δεν σημαίνει παίζω αμυντικά. Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ των τελευταίων δύο αγώνων ναι, αρχίζει να γίνεται ομάδα..

 

Pin It
 
 
1
2
3
4
5
6
 

Διαβάστε ακόμη...

438137502 1419981171987913 1526957728933201061 n