ΑΣ Καρδίτσας

 

katevas 2024 1139X350

 

Και τώρα… η μεγάλη ευκαιρία για τον Α.Σ.Κ.!

arvithas

 

ilios

Ο καιρός δημιούργησε και δημιουργεί πολλά προβλήματα σε κάθε δραστηριότητα και οι αθλητικές διοργανώσεις δε θα μπορούσαν να ξεφύγουν από τον κανόνα.

Στις 8 Ιανουαρίου ήταν ορισμένη να πραγματοποιηθεί η 13η αγωνιστική, η οποία όμως αποδείχθηκε… γρουσούζικη, καθώς συνέπεσε με δριμύ ψύχος και χιονοπτώσεις σε όλη την Ελλάδα και αναβλήθηκε.

Έτσι, οι ομάδες της Β’ Εθνικής υποχρεώθηκαν να μπουν σε ρυθμούς… Ευρωλίγκας, αφού σε οκτώ ημέρες θα δώσουν τρία παιχνίδια, με τις μετακινήσεις των αποστολών να είναι ένα μεγάλο ζήτημα.

Ο Α.Σ.Καρδίτσας, την Κυριακή αντιμετώπισε εκτός έδρας την Καστοριά και γνώρισε την ήττα με 79-67. Η πρωτοπόρος Καστοριά, μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο, με το σκορ να είναι 32-32 στο 18’ αλλά να γίνεται 40-32 στο ημίχρονο μετά από διαδοχικά λάθη, στην τρίτη περίοδο επέβαλλε το ρυθμό της, εκμεταλλεύθηκε στο απόλυτο κάθε λάθος του Α.Σ.Κ. και πήρε διαφορά στο σκορ, προηγούμενη με 67-49 στο 30’. Οι «κυανόλευκοι» αντέδρασαν, μείωσαν και προσπάθησαν να ξαναμπούν στη διεκδίκηση της νίκης, όμως τα χρονικά περιθώρια είχαν πλέον εξαντληθεί.

Η Καστοριά δικαιολόγησε την πρώτη θέση και τον τίτλο του απόλυτου φαβορί στην κατηγορία, ο Α.Σ.Κ. από την άλλη μεριά είχε μόνο μερικά καλά διαστήματα και δεν κατάφερε να δείξει το επιθυμητό αγωνιστικό πρόσωπο.

Όλα αυτά όμως, είναι ιστορία, καθώς ήδη από την Κυριακή, η ομάδα της πόλης μας μπήκε στη… διαβολοβδομάδα των συνεχόμενων αγώνων.

Μετά την πρώτη Καστοριά, ο Α.Σ.Κ. αντιμετωπίζει την Τετάρτη στο κλειστό στις 5 μ.μ. σε εξ’ αναβολής αγώνα, τη δεύτερη της κατάταξης ομάδα του Πευκοχωρίου. Σε τέσσερις ημέρες, οι «κυανόλευκοι» αγωνίζονται απέναντι στις δυο πρωτοπόρους του πρωταθλήματος. Το παιχνίδι της Τετάρτης, που αναβλήθηκε από τις 8 Ιανουαρίου, είναι η μεγάλη ευκαιρία του Α.Σ.Κ. να ανέβει στο… ρετιρέ της βαθμολογίας.

Το Πευκοχώρι είναι δεύτερο, αλλά τις δυο ομάδες χωρίζει μόλις ένας βαθμός ή αλλιώς μια νίκη, την οποία ο Α.Σ.Κ. θα διεκδικήσει με κάθε τρόπο στον αγώνα της Τετάρτης. Η μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα της πόλης μας είναι τώρα, για να μπορέσει να καθιερωθεί μεταξύ των καλύτερων ομάδων στο φετινό συναρπαστικό πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.

Για το πολύ σημαντικό ματς της Τετάρτης, ο Α.Σ.Κ. καλεί όλους τους φιλάθλους να δώσουν το «παρών» στο κλειστό γυμναστήριο. Μπορεί να είναι εργάσιμη ημέρα, μπορεί ο καιρός να συνεχίζει να δημιουργεί προβλήματα, όμως το καταπληκτικό κοινό της Καρδίτσας είναι η μεγάλη δύναμη της ομάδας και ο καλύτερος «συμπαίκτης» των αθλητών μας.

Από τις 11 Δεκεμβρίου έχει να αγωνιστεί μπροστά στο κοινό του ο Α.Σ.Κ. και την Τετάρτη, επιστρέφει στο κλειστό για το πιο δύσκολο μέχρι τώρα, εντός έδρας ματς.

Στο παιχνίδι, που θα ξεκινήσει την Τετάρτη στις 5 μ.μ. στο κλειστό της πόλης μας, διαιτητές έχουν οριστεί οι Σιμητόπουλος και Ευφραιμίδης.

 

Pin It

   Διαβάστε ακόμη...

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Θέση
Ομάδες
Αγώνες Πόντοι
1
Παναθηναϊκός BC
Παναθηναϊκός BC 22 43
2
Ολυμπιακός BC
Ολυμπιακός BC 22 42
3
Περιστέρι
Περιστέρι 22 37
4
Προμηθέας Πατρών
Προμηθέας Πατρών 22 35
5
Άρης BC
Άρης BC 22 34
6
Κολοσσός Ρόδου
Κολοσσός Ρόδου 22 31
7
ΑΕΚ BC
ΑΕΚ BC 22 31
8
Λαύριο
Λαύριο 22 30
9
ΠΑΟΚ BC
ΠΑΟΚ BC 22 30
10
Μαρούσι
Μαρούσι 22 29
11
ΑΣ Καρδίτσας
ΑΣ Καρδίτσας 22 29
12
Απόλλων Πάτρας
Απόλλων Πάτρας 22 25

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

32

apostolopoulos

35

36

karditsaSPORT basketball