ΑΣ Καρδίτσας

 

katevas 2024 1139X350

 

Επιστρέφει εντός... με σούπερ ντέρμπι ο Α.Σ.Κ.!

arvithas

 

ilios

Μετά από σχεδόν 40 ημέρες μακριά από το κλειστό, επιτέλους ο Α.Σ.Καρδίτσας επιστρέφει στο σπίτι του.

Το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι απέναντι στον Πολύγυρο έγινε στις 11 Δεκεμβρίου και από τότε, ο Α.Σ.Κ. έδωσε τρεις συνεχείς αγώνες εκτός έδρας, λόγω των αλλεπάλληλων αναβολών.

Την Τετάρτη όμως, επιστρέφει στο κλειστό της πόλης μας, για να δώσει το δυσκολότερο έως σήμερα, αγώνα για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Στις 5 μ.μ. υποδέχεται στο κλειστό τον Α.Σ.Πευκοχωρίου, που βρίσκεται στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

O Α.Σ.Πευκοχωρίου, είναι μια από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος και από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος, βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Πέρυσι, η ομάδα της Χαλκιδικής αγωνιζόταν στην Α2 Εθνική στην οποία δεν κατάφερε να παραμείνει, όμως κάνοντας ηχηρές μεταγραφές το καλοκαίρι, δημιούργησε ένα πολύ ποιοτικό ρόστερ με παίκτες με εμπειρία και ταλέντο.

Ο πρώτος σκόρερ της κατηγορίας Μουρατίδης ξεχωρίζει, καθώς σκοράρει 19,2 πόντους ανά παιχνίδι, όμως δεν είναι μόνος του, καθώς οι πολύ έμπειροι Μητσάκης, Μαυρίδης, Κιγμέτογλου, αλλά και οι ταλαντούχοι Σταύρου, Γαρέζος, Αμπατζίδης, συγκροτούν το βασικό κορμό της ομάδας του προπονητή κ.Καραμανλή.

Το Πευκοχώρι, έχει ήδη περάσει νικηφόρα από δύσκολες έδρες όπως είναι η Αγιά και το Αγρίνιο, είναι μια ομάδα που παλεύει για τη νίκη σε όλα τα παιχνίδια και έχει αποδείξει πως με το ταλέντο και την εμπειρία της, μπορεί να είναι πολύ δύσκολος αντίπαλος ανεξαρτήτως έδρας.

Ο Α.Σ.Καρδίτσας από την άλλη μεριά, μπορεί στην Καστοριά να φάνηκε περισσότερο επηρεασμένος από την μακρά διακοπή του πρωταθλήματος και να έχασε από την πρωτοπόρο, όμως ξέρει πως το παιχνίδι της Τετάρτης είναι κομβικής σημασίας για τη συνέχεια ενός πολύ συναρπαστικού και αμφίρροπου πρωταθλήματος, όπως η φετινή Β’ Εθνική. Μετά την πρώτη Καστοριά που έχει χτίσει διαφορά, ακολουθούν οκτώ ομάδες από τη 2η έως την 9η θέση, με μόλις δυο νίκες να χωρίζουν το δεύτερο Πευκοχώρι από την ένατη Γέφυρα.

Ο Α.Σ.Κ. βρίσκεται στην τέταρτη θέση, σε απόσταση ενός βαθμού από το Πευκοχώρι και την Τετάρτη, έχει τη μεγάλη του ευκαιρία να μπει δυναμικά στη διεκδίκηση των κορυφαίων θέσεων της βαθμολογίας. Μετά την Τετάρτη, ακολουθούν δυο συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια, με Γέφυρα την Κυριακή και με Πιερικό στις 29 Ιανουαρίου, στην αυλαία του δεύτερου γύρου.

Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα στον Α.Σ.Κ. να μαζέψει βαθμούς, όμως κάθε παιχνίδι έχει τη δική του δυσκολία, με τους «κυανόλευκους» να εστιάζουν την προσοχή τους στο εξ’ αναβολής παιχνίδι της Τετάρτης. Απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα όπως είναι το Πευκοχώρι, ο Α.Σ.Καρδίτσας έχει να αντιπαρατάξει τον ενθουσιασμό και το ταλέντο του, αλλά και το μεγάλο πλεονέκτημα της έδρας του.

Ο Α.Σ.Κ. μαζί με την Καστοριά είναι οι μοναδικές αήττητες ομάδες στην έδρα τους κι αυτό το επίτευγμα, η ομάδα μας το οφείλει αποκλειστικά στο φίλαθλο κόσμο της Καρδίτσας, τον καλύτερο της συμπαίκτη. Το κοινό της Καρδίτσας δίνει ώθηση στην ομάδα, προσθέτει δύναμη και πάθος στους παίκτες και δίκαια το κλειστό της Καρδίτσας έχει χαρακτηριστεί σαν μια από τις καλύτερες έδρες του πρωταθλήματος.

Αυτή η μοναδική ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλαθλοι του Α.Σ.Κ., πρέπει να επικρατήσει και την Τετάρτη στις 5 μ.μ. στο κλειστό, στο πιο σημαντικό παιχνίδι της αγωνιστικής ημέρας.

 

Pin It

   Διαβάστε ακόμη...

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Θέση
Ομάδες
Αγώνες Πόντοι
1
Παναθηναϊκός BC
Παναθηναϊκός BC 22 43
2
Ολυμπιακός BC
Ολυμπιακός BC 22 42
3
Περιστέρι
Περιστέρι 22 37
4
Προμηθέας Πατρών
Προμηθέας Πατρών 22 35
5
Άρης BC
Άρης BC 22 34
6
Κολοσσός Ρόδου
Κολοσσός Ρόδου 22 31
7
ΑΕΚ BC
ΑΕΚ BC 22 31
8
Λαύριο
Λαύριο 22 30
9
ΠΑΟΚ BC
ΠΑΟΚ BC 22 30
10
Μαρούσι
Μαρούσι 22 29
11
ΑΣ Καρδίτσας
ΑΣ Καρδίτσας 22 29
12
Απόλλων Πάτρας
Απόλλων Πάτρας 22 25

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

32

apostolopoulos

35

36

karditsaSPORT basketball