ΑΣ Καρδίτσας

 

katevas 2024 1139X350

 

Το μακρύ ταξίδι του ΑΣΚ... προς το όνειρο!

arvithas

 

ilios

Κυριακή 14 Μαϊου 2017, ώρα 18.47, το ταμπλό στο κλειστό της Καρδίτσας δείχνει Α.Σ.Κ. - Καστοριά 70-61.

Ο αγώνας έχει τελειώσει. Ο κόσμος γίνεται ένα με τους παίκτες, οι Blue Brothers πανηγυρίζουν και η Καρδίτσα καμαρώνει μια πολύ σημαντική επιτυχία, τη μεγαλύτερη στα χρονικά του Καρδιτσιώτικου μπάσκετ: την άνοδο στην Α2 Εθνική.

Ας μπούμε στη μηχανή του χρόνου, ακριβώς εννιά χρόνια πίσω, για να ξετυλίξουμε το κουβάρι μιας μικρής αθλητικής ιστορίας για ένα σωματείο της πόλης μας, τον Αθλητικό Σύλλογο Καρδίτσας που πήρε την τελική του μορφή το 2006 και σήμερα, κέρδισε το δικαίωμα να είναι στις τριάντα καλύτερες ομάδες μπάσκετ της χώρας.

Μάιος του 2008: Ο υποβιβασμός

Πάμε εννιά χρόνια πίσω, το Μάιο του 2008. Φινάλε της σεζόν 2007-2008 στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΘ. Ο Α.Σ.Καρδίτσας στο κλειστό «Βάκης Παρασκευόπουλος» στο Βόλο, ηττάται από το Θεσσαλικό Βόλου, χάνει και τη διαφορά στην ισοβαθμία και μετά από μια επεισοδιακή χρονιά, γνωρίζει τον υποβιβασμό στην Α2 ΕΣΚΑΘ.

Σεζόν 2008-2009: Η επιστροφή

Ο οδυνηρός υποβιβασμός το 2008 στην Α2 ΕΣΚΑΘ είναι γεγονός. Όμως, ο Α.Σ.Κ. δημιουργεί μια σούπερ ομάδα για τα δεδομένα της Α2 ΕΣΚΑΘ και με ρεκόρ 18-0 στην κανονική περίοδο διαλύει κάθε αντίπαλο και κατακτά την πρώτη θέση αλλά και τον άτυπο τίτλο του υπερπρωταθλητή (νικώντας στον τελικό το Γ.Σ.Αλμυρού) και ταυτόχρονα, παίρνει το εισιτήριο της άμεσης επιστροφής στην Α1 ΕΣΚΑΘ. Προπονητής ο Κώστας Ναούμ, συνεργάτης του ο Γιάννης Παππάς και παίκτες οι Μπράχος, Νότος, Τσιαμούρας, Θώδης, Βλάχος, Κωσταρέλλος, Κομποδιέτας, Μπαρούτας, Χαλατσάκος, Αμπλιανίτης, Τσιαμαντάς, Ρέππας, Σούφλας. Εκεί, στην Α1 ΕΣΚΑΘ, θα μείνει από το 2009 μέχρι το 2013, με καλές και μέτριες χρονιές, αλλά πάντοτε με μια ομάδα αποτελούμενη από έμπειρους και ταλαντούχους Καρδιτσιώτες αθλητές.

Σεζόν 2013-2014: Η μεγάλη ευκαιρία

Μετά από πέντε συνεχείς σεζόν στην Α1 ΕΣΚΑΘ, με αρκετά σκαμπανεβάσματα αλλά και με διαρκή παρουσία στην κορυφαία τοπική κατηγορία, έρχεται η ώρα για να κάνει ο Α.Σ.Κ. το βήμα παραπάνω. Νέο διοικητικό σχήμα στο σύλλογο με πολλά νέα πρόσωπα και η επιστροφή του Βαγγέλη Παπαδόπουλου στην Καρδίτσα, μοιάζει να είναι το «κλειδί» για να αποκτήσει η ομάδα πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο Καρδιτσιώτης σέντερ με μεγάλη καριέρα στις εθνικές κατηγορίες δίνει ώθηση στην ομάδα, οι έμπειροι Καρδιτσιώτες παίκτες της ομάδας ακολουθούν και η ευκαιρία είναι μπροστά για τους «κυανόλευκους».

Σε ένα πολύ ανταγωνιστικό δυτικό όμιλο της Α1 ΕΣΚΑΘ, ο Α.Σ.Κ. κοντράρεται με το Γ.Σ.Φαρσάλων και τους Ικάρους Τρικάλων. Εξασφαλίζει την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο, ενώ νωρίτερα κατακτά το Κύπελλο Θεσσαλίας στο φάιναλ φόρ του Ιανουαρίου του 2014 στη Λάρισα. Η κανονική σεζόν τελειώνει, ο Α.Σ.Κ. μπαίνει στα πλέι οφ ανόδου στη Γ’ Εθνική μαζί με Γ.Σ.Φαρσάλων, Γ.Σ.Βόλου και Ερμή Αγιάς και καταφέρνει την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ με τη νίκη του στα Φάρσαλα να εξασφαλίσει την άνοδο στη Γ’ Εθνική και την επιστροφή ομάδας της πόλης στις εθνικές κατηγορίες, μετά από δέκα χρόνια.

Προπονητής ο Σπύρος Παππάς και αθλητές οι Παπαδόπουλος, Θώδης, Κοβάτσεβ, Μπράχος, Τσιαμούρας, Βούλγαρης, Κομποδιέτας, Κατσαρός, Πανταζής, Κ.Παππάς, Ασημακόπουλος, Παπαστολόπουλος, Κούντσιος, Κούτσικος.

Σεζόν 2015-16: Το τρένο του 20-2

Τη σεζόν 2014-15 στην παρθενική χρονιά στη Γ’ Εθνική, η ομάδα κατακτά άνετα το στόχο της παραμονής τερματίζοντας στην 9η θέση της βαθμολογίας. Το καλοκαίρι του 2015 γίνονται εκλογές, νέα διοίκηση αναλαμβάνει τα ηνία του συλλόγου και ο Καρδιτσιώτης πρώην αθλητής πρώτης γραμμής Χρήστος Δεληγιάννης αναλαμβάνει το σχεδιασμό της ομάδας. Στην Καρδίτσα έρχονται οι Θέος, Πανάρας, Καμαριώτης και μαζί με τον κορμό της προηγούμενης σεζόν και με προπονητή το Χάρη Φόρο, η ομάδα μπαίνει στη Γ’ Εθνική με ορμή και κάνει ένα απίστευτο σερί 16-0, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά την άνοδο από τον πρώτο γύρο. Η Β’ Εθνική είναι γεγονός και ο Α.Σ.Κ. τελειώνει τη χρονιά με ρεκόρ 20-2 και μια παρουσία στον τελικό του Θεσσαλικού Σούπερ Καπ. Είναι η πρώτη φορά που ομάδα της πόλης φτάνει στη Β’ Εθνική, ένα επίτευγμα που στο νομό Καρδίτσας είχαν καταγράψει το 2014 οι Τιτάνες Παλαμά.

Προπονητής ο Χάρης Φόρος, βοηθός ο Αποστόλης Γιουβρής και παίκτες οι Γεωργίου, Πανάρας, Δεσπούλης, Τσιαμούρας, Παπαδόπουλος, Κουρέπης, Θέος, Καμαριώτης, Πάσσας, Αντωνίου, Μπρούτσος, Βούλγαρης, Ζωιτσάκος, Κατσαρός.

Σεζόν 2016-17: Το όνειρο γίνεται πραγματικότητα

Η Β’ Εθνική είναι γεγονός και όλοι στην ομάδα μιλούν για το στόχο της παραμονής και την καθιέρωση στη Β’ Εθνική. Μετά το μουδιασμένο ξεκίνημα με ρεκόρ 3-3, η ομάδα βρίσκει τα πατήματά της στο πρωτάθλημα και δειλά-δειλά αναθεωρεί τους στόχους της. Τα υπόλοιπα, είναι ιστορία… Ρεκόρ 24-6 και η δεύτερη θέση, με έναν καταπληκτικό δεύτερο γύρο με «14 στα 15» και για πρώτη φορά, ομάδα του νομού μας παίρνει το εισιτήριο για την Α2 Εθνική.

Προπονητής ο Κώστας Ρουμελιώτης, βοηθός ο Κώστας Κομποδιέτας, γυμναστής ο Χρήστος Κυρίτσης και τιμ μάνατζερ ο συνδετικός κρίκος της ιστορίας του Α.Σ.Κ., Γιώργος Τσιαμούρας. Παρών στις τρεις πρώτες ανόδους σαν παίκτης, ο Καρδιτσιώτης φόργουορντ αναλαμβάνει νέο ρόλο και συνδέει για μια ακόμη φορά το όνομά του, με μια χρυσή σελίδα στο Καρδιτσιώτικο μπάσκετ. Παίκτες, οι Σκορδάς, Δόγρανλης, Μαυρογιάννης, Κ.Παππάς, Πάσσας, Καμαριώτης, Παπαδόπουλος, Τριχόπουλος, Θέος, Γρ.Παππάς, Ζωιτσάκος, Λάκκας, Κουρέπης, Πανταζής.
Εννιά χρόνια…

Εννιά χρόνια και τέσσερις ανόδους μετά, από την Α2 ΕΣΚΑΘ στην Α2 Εθνική, ο δρόμος ήταν μακρύς και δύσκολος. Εννιά χρόνια χρειάστηκαν για να γίνει το όνειρο πραγματικότητα, δικαιώνοντας όλους τους παίκτες και τους προπονητές που μόχθησαν μέσα στο γήπεδο, αλλά και όλους τους ανθρώπους των εκάστοτε διοικήσεων που πίστεψαν στο Καρδιτσιώτικο μπάσκετ και με μεράκι, με υπερπροσπάθεια, με λάθη αλλά και με πάθος, κράτησαν τη φλόγα του μπάσκετ ζωντανή, για να έρθει το 2017 η ώρα της υπέρβασης. Από τους δέκα φιλάθλους στην κερκίδα φτάσαμε στην κοσμοπλημμύρα, από τον πλήρη ερασιτεχνισμό στον επαγγελματισμό, από την εσωστρέφεια στην πραγματοποίηση ενός ονείρου.

Σ’ αυτή τη διαδρομή όμως, με διαφορετικά πρόσωπα και διαφορετικές καταστάσεις, υπήρχε πάντοτε το ίδιο χαρακτηριστικό, το ίδιο μοτίβο: Μια ομάδα της πόλης για την πόλη, χωρίς υστεροβουλίες και ιδιοτέλειες, με την έννοια της παρέας να κυριαρχεί. Και όπως πολλοί έχουν πει, την ιστορία τη γράφουν οι παρέες…

 

Pin It
 
 
1
2
3
 

Βαθμολογία

Θέση
Ομάδες
Αγώνες Πόντοι
1
Παναθηναϊκός BC
Παναθηναϊκός BC 22 43
2
Ολυμπιακός BC
Ολυμπιακός BC 22 42
3
Περιστέρι
Περιστέρι 22 37
4
Προμηθέας Πατρών
Προμηθέας Πατρών 22 35
5
Άρης BC
Άρης BC 22 34
6
Κολοσσός Ρόδου
Κολοσσός Ρόδου 22 31
7
ΑΕΚ BC
ΑΕΚ BC 22 31
8
Λαύριο
Λαύριο 22 30
9
ΠΑΟΚ BC
ΠΑΟΚ BC 22 30
10
Μαρούσι
Μαρούσι 22 29
11
ΑΣ Καρδίτσας
ΑΣ Καρδίτσας 22 29
12
Απόλλων Πάτρας
Απόλλων Πάτρας 22 25

Αποτελέσματα

Διαβάστε ακόμη...

noshleia sto spiti cover

ilios

PALAMAS XOROS 2024