Νέα

 

katevas 2024 1139X350

 

Εκδρομή στο Λίβερπουλ για Κοντό και Τσίλια!

 
 
23
gkioulekas pavlos
korokidas e n
dimiourgia
54
kaminioti 

Στο Λίβερπουλ ταξίδεψαν οι Γιώργος Κοντός και Κώστας Τσίλιας, αποκομίζοντας πλούσιες εμεπιρίες από αυτή τη εκδρομή στην οποία συμμετείχε το ΤΕΦΑΑ Τρικάλων.

Αναλυτικά η σχετική ενημέρωση:

Το προπονητικό κέντρο των υποδομών της Liverpool, βρίσκεται στο Kirby, ένα περίχωρο της πόλης του Liverpool, στο οποίο προπονούνται μόνο τα τμήματα υποδομής. Το κέντρο περιλαμβάνει 11 γήπεδα, εκ των οποίων 9 με φυσικό χόρτο, ένα με πλαστικό για τις ακραίες καιρικές συνθήκες και ένα κλειστό με πλαστικό χλοοτάπητα επίσης, στο οποίο προπονούνται κυρίως οι μικρές ηλικίες κάτω των 12 ετών.

Σημαντικό στοιχείο είναι ότι όλα τα γήπεδα βρίσκονται σε άριστη κατάσταση καθώς επίσης το κεντρικό και έδρα της K-23 (β’ ομάδα), ήταν στις διαστάσεις του Anfield, έτσι ώστε να συνηθίζουν οι παίχτες για το ενδεχόμενο ένταξής τους στην πρώτη ομάδα.

Στις εγκαταστάσεις υπήρχε πληθώρα εξαιρετικού υλικού όπως ποδοσφαιρικό εκκρεμές, αναχώματα, στόχοι, πολλά τέρματα και άπειρες μπάλες. Στο κλειστό γήπεδο υπήρχαν στόχοι ακρίβειας, όργανα γυμναστικής, TRX, όργανα ισορροπίας, καθώς και το πανάκριβο fit light για την αντίληψη και την βελτίωση τεχνικών επιδεξιοτήτων των παιχτών. Έκπληξη μας προκάλεσε η σκόπιμη απουσία κερκίδων, η παρουσία των γονέων στην περίφραξη των γηπέδων χωρίς καμία ανάμιξή τους στις προπονήσεις και στους αγώνες, η βιντεοσκόπηση κάθε προπόνησης καθώς και η παρουσία φορείου με ιατρικό εξοπλισμό σε κάθε προπόνηση.

Την πρώτη μέρα ξεναγηθήκαμε στις εγκαταστάσεις της ομάδας. Παρακολουθήσαμε οικογενειακό διπλό της K-13 με την K-14 και στο τέλος συνομιλήσαμε με τον υπεύθυνο προπονητή τερματοφυλάκων της ακαδημίας.

Την επόμενη μέρα επισκεφτήκαμε το Anfield, όπου ξεναγηθήκαμε στο γήπεδο και το μουσείο της ομάδας, βλέποντας τα τρόπαια και την ιστορία της Liverpool.

Εν συνεχεία επισκεφτήκαμε και πάλι το προπονητικό κέντρο, όπου παρακολουθήσαμε προπονήσεις των τμημάτων K-8, K-10 και K-23. Πριν αποχωρήσουμε και για μια ώρα, παρακολουθήσαμε σεμινάριο από τον Mike Yates, πρώην επαγγελματία ποδοσφαιριστή και νυν προπονητή της K-13 και υπεύθυνο της ανάπτυξης ακαδημιών της Liverpool σε όλο τον κόσμο, ο οποίος μας μίλησε για την φιλοσοφία, τον τρόπο λειτουργίας και τον σκοπό της ακαδημίας.

Το πρωί της τρίτης μέρας, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του ξενοδοχείου, σεμινάριο από τον Steve Hollis, πρώην επαγγελματία ποδοσφαιριστή και διπλωματούχο προπονητή ακαδημιών της Liverpool αναλύοντάς μας το Liverpool Way.

 

Pin It

Διαβάστε ακόμη...

noshleia sto spiti cover

ilios

PALAMAS XOROS 2024