Formula 1

 

katevas 2024 1139X350

 

Νικητής στο θρίλερ του Interlagos ο Hamilton!

 
 
fytilis
70
stathis2
froutogeuseis
28
tantos_rizos
 

Ο Λιούις Χάμιλτον πανηγύρισε την Κυριακή (13/11) την πρώτη του νίκη σε βραζιλιάνικο εδάφος και αύξησε πλέον αισθητά τις ελπίδες του για την κατάκτηση του τίτλου.

Το βροχερό Γκραν Πρι του Ιντερλάγκος επεφύλασσε μεγάλη αγωνία, ατυχήματα, δύο διακοπές και μπόλικη συγκίνηση για την τελευταία… εντός έδρας εμφάνιση του Φελίπε Μάσα, ο οποίος έχει δηλώσει ότι θα αποσυρθεί στο φινάλε του πρωταθλήματος.

Ο αγώνας άρχισε με δεκάλεπτη καθυστέρηση διότι ο Ρομέν Γκροσζάν προσέκρουσε σε τοίχο κατά τη διάρκεια του γύρου σχηματισμού, ενώ στον 12ο γύρο ήταν η σειρά του Μάρκους Έρικσον να υποστεί ατύχημα.

Κατόπιν και συγκεκριμένα στον 19ο γύρο, ο Κίμι Ραϊκόνεν αποτέλεσε την αιτία της νέας -34λεπτης- διακοπής, προκειμένου να καθαριστεί η πίστα από τα συντρίμμια, ενώ στον 28ο γύρο ακόμα μία διακοπή διήρκησε 26 λεπτά.

Λίγο αργότερα, και συγκεκριμένα στον 48ο γύρο, ο Μάσα έχασε το πίσω μέρος του μονοθεσίου του στην έξοδο της τελευταίας στροφής, χτύπησε στον τοίχο στην είσοδο των πιτς και για πολλοστή φορά εμφανίστηκε αυτοκίνητο ασφαλείας.

Ο αγώνας έληξε άδοξα για τον Βραζιλιάνο, εντούτοις γνώρισε την αποθέωση από τους οπαδούς, τους οποίους χαιρέτισε για να πάει με τα πόδια στα πιτς και να χαιρετίσει ακόμα και τους μηχανικούς της Ferrari, δεδομένου ότι ξόδεψε πολλά χρόνια ως πιλότος της.

Ο Λιούις Χάμιλτον δεν πτοήθηκε από τη βροχή και τις αλλεπάλληλες διακοπές, με συνέπεια να μειώσει στους 12 βαθμούς τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Νίκο Ρόσμπεργκ και κατά συνέπεια το μεταξύ τους ραντεβού τίτλου να πάρει παράταση για το Γκραν Πρι του Άμπου Ντάμπι.

 

Pin It

Διαβάστε ακόμη...

noshleia sto spiti cover

ilios

PALAMAS XOROS 2024