Formula 1

 

katevas 2024 1139X350

 

Νικητής στο GP της Αυστραλίας ο Φέτελ!

 
 
fytilis
70
stathis2
froutogeuseis
28
tantos_rizos
 

Ο Sebastian Vettel και η Scuderia Ferrari έστησαν πάρτι στην πίστα του Άλμπερτ Παρκ της Μελβούρνης, θριαμβεύοντας στον εναρκτήριο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2017!

Ο Γερμανός οδηγός δεν κατάφερε να κερδίσει έδαφος στην εκκίνηση, όπου ο pole man Lewis Hamilton διατήρησε τα ηνία. Όμως εξ αρχής φάνηκε πως η SF70H αποτελεί σημαντική βελτίωση και γι’ αυτό ο οδηγός της Mercedes δεν μπορούσε να ανοίξει διαφορά.

Όλα κρίθηκαν στη στρατηγική. Ο Hamilton μπήκε στα pit για αλλαγή ελαστικών στον 18ος γύρο, έβαλε τη μαλακή γόμα για να πάει μέχρι τέλους αλλά μάλλον οι υπεύθυνοι στρατηγικής της γερμανικής ομάδας δεν έκαναν καλά τους υπολογισμούς τους.

Ο Lewis κόλλησε πίσω από τη Red Bull του Max Verstappen και όταν έξι γύρους μετά ο Vettel έκανε το δικό του pit stop, επέστρεψε στην πίστα μπροστά τους!

Αυτή ήταν η 43η νίκη στην καριέρα του Vettel, η πρώτη του από το 2015 στη Σιγκαπούρη, η 225η της Scuderia και με τον Kimi Raikkonen τέταρτο, για πρώτη φορά στην υβριδική εποχή της Formula 1, η Mercedes δεν βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας.

Πηγή: sport24.gr

 

Pin It

Διαβάστε ακόμη...

PALAMAS XOROS 2024