Τένις

 

katevas 2024 1139X350

 

Αποκλείστηκε ο Τσιτσιπάς!

 
 
fytilis
70
stathis2
froutogeuseis
28
tantos_rizos
 

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προσπάθησε αρκετά όμως ηττήθηκε από τον Ρόμπιν Χάας με 6-7(2), 4-6 και δεν κατάφερε να προκριθεί στο κυρίως ταμπλό της Βασιλείας.

Ακόμη μια μεγάλη μάχη έδωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς χωρίς ωστόσο να μπει στο κυρίως ταμπλό της Βασιλείας.

Ο Έλληνας τενίστας ηττήθηκε με 6-7(2), 4-6 από τον Ρόμπιν Χάας και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του τουρνουά.

Ο Ολλανδός εκμεταλλεύτηκε την εμπειρία του στα κρίσιμα σημεία και έφτασε στη νίκη με 2-0.

Για να συμβεί αυτό όμως έπρεπε να βρεθεί σε κακή ημέρα από τη θέση του σερβίς ο Στέφανος Τσιτσιπάς.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο 18χρονος Καρδιτσιώτης είχε 67% στο πρώτο σερβίς του και 36% στο δεύτερο την ώρα που ο αντίπαλος του είχε 76% και 48% αντίστοιχα.

Παρ' όλα αυτά ο Τσιτσιπάς στο πρώτο σετ απάντησε δύο φορές στο break του Χάας και κατάφερε να το στείλει στο tie break. Ο Ολλανδός εκεί δεν άφησε περιθώρια στον 18χρονο τενίστα και με 7-6 (2) έκανε το 1-0. Στο δεύτερο σετ ο Χάας απάντησε με break στο γρήγορο "σπάσιμο" του σερβίς του από τον Τσιτσιπά και τελικά πήρε το σετ με 6-4.

Όπως και να έχει ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδειξε ότι τουρνουά με το τουρνουά είναι καλύτερος και δεν αποκλείεται να ανέβει και άλλο στην Παγκόσμια κατάταξη.

Λίγο μετά το τέλος του αγώνα του ο Έλληνας τενίστας ευχαρίστησε του διοργανωτές για τη wild card που του δόθηκε και όσα έζησε στη Βασιλεία: "Ευχαριστώ τους διοργανωτές για την Wild Card αυτή την εβδομάδα για το ATP 500 στην Ελβετία. Πήρα την πρώτη μου νίκη στο ATP World Tour χτες και κέρδισα τόσα πολλά".

 

Pin It

Διαβάστε ακόμη...

PALAMAS XOROS 2024