Τένις

 

katevas 2024 1139X350

 

Η κορυφή ανήκει στον Μάρεϊ!

Ο Άντι Μάρεϊ επιβλήθηκε με 6-3, 6-4 του Νόβακ Τζόκοβιτς, έτσι κατέκτησε το "World Tour Finals" για πρώτη φορά στην καριέρα του και παρέμεινε στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.

Την αποθέωση γνώρισε στην O2 Arena του Λονδίνου ο Άντι Μάρεϊ. Ο λόγος; Ο Βρετανός μετά από μία μεγάλη εμφάνιση επιβλήθηκε με 6-3, 6-4 επί του Νόβακ Τζόκοβιτς κατέκτησε για πρώτη φορά το "World Tour Finals" και παρέμεινε στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.

Αν θέλει να σταθεί κανείς σε κάποιο συγκεκριμένο στοιχείο του παιχνιδιού αυτό είναι με διαφορά τα αβίαστα λάθη. Ο Τζόκοβιτς, δείγμα της νευρικότητας που είχε στο ματς, έκανε 30 αβίαστα λάθη την ώρα που ο Μάρεϊ είχε μόλις 15.

Το πρώτο και πιο καθοριστικό break έγινε στο όγδοο game του πρώτου σετ όταν ο Βρετανός κατάφερε να σπάσει το σερβίς του "Νόλε" και να προηγηθεί με 5-3. Στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του και έκανε έτσι το 1-0 στα σετ με 6-3.

Στο δεύτερο σετ ο Μάρεϊ έκανε το break μόλις στο δεύτερο game για να προηγηθεί με 2-0 και στη συνέχεια με 4-1. Σε εκείνο το σημείο ο Τζόκοβιτς αντέδρασε κάνοντας το μοναδικό του break και στη συνέχεια κρατώντας το σερβίς του μείωσε σε 4-3. Εκεί όμως ο Μάρεϊ διατήρησε την ψυχραιμία του και κατάφερε να φτάσει στο 2-0 με 6-4.

Έτσι, ο Μάρεϊ θα παραμείνει στην κορυφή της Παγκόσμιας κατάταξης τουλάχιστον μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου κλείνοντας το 2016 με εννιά συνολικά τίτλους.

 

Pin It

   Διαβάστε ακόμη...

fytilis

parainesis

28

stathis2

froutogeuseis

tantos rizos70