Φωτό ημέρας

Έκαναν άγαλμα τον Μαραντόνα στην Ινδία!

 
 
23
gkioulekas pavlos
korokidas e n
dimiourgia
54
kaminioti 

Το δικό του άγαλμα στην Κολκάτα της Ινδίας απέκτησε πλέον ο Ντιέγκο Μαραντόνα.

Τα αποκαλυπτήρια πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Δευτέρα, υπό το βλέμμα του ίδιου του Αργεντινού, ο οποίος κακά τα ψέματα δεν παρουσίαζε μεγάλες... ομοιότητες με το έργο τέχνης.

Ο Μαραντόνα είχε προκαλέσει πανζουρλισμό στην πρώτη επίσκεψή του στην πόλη το 2008, όταν χιλιάδες ποδοσφαιρόφιλων είχαν στριμωχτεί στο αεροδρόμιο για να τον δουν από κοντά.

Η εμφάνισή του ενέπνευσε έναν γλύπτη, ο οποίος αποφάσισε να δημιουργήσει ένα έργο που θα έμενε στην ιστορία. Φιλοτέχνησε ένα άγαλμα ύψους 3,5 μέτρων, με τον Μαραντόνα να κρατάει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986, μία εικόνα βαθιά χαραγμένη στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Το έργο ήταν προγραμματισμένο να αποκαλυφθεί τον Σεπτέμβριο, κάτι που δεν συνέβη, με συνέπεια να παραμείνει για τρεις μήνες πίσω από μία γαλανόλευκη κουρτίνα.

Τα αποκαλυπτήρια πραγματοποιήθηκαν παρουσία του 57χρονου θρύλου του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και της συντρόφου του, Ρόσιο Ολίβα, που παραβρέθηκαν στην ινδική πόλη για φιλανθρωπικό σκοπό, μοιράζοντας επιταγές 10.000 ρουπίων (περίπου 130 ευρώ) σε 11 καρκινοπαθείς. Επιπλέον, προσέφεραν ένα νέο ασθενοφόρο στην πόλη!

"Δεν είμαι θεός του ποδοσφαίρου, είμαι απλά ένας ποδοσφαιριστής. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι ξανά στην Κολκάτα. Είναι εκπληκτικό να έχω το άγαλμά μου εδώ", δήλωσε.

 

Pin It

Διαβάστε ακόμη...

PALAMAS XOROS 2024