Φωτό ημέρας

Ο Μέσι σε πίνακα ζωγραφικής το 1699!

Οι επισκέπτες του Rijksmuseum του Άμστερνταμ παρατήρησαν πως το πορτραίτο του Ολλανδού καλλιτέχνη, Άντριαν Φαν ντερ Βερφ μοιάζει απίστευτα με τον σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα, Λιονέλ Μέσι.

Όλοι μας γνωρίζουμε πως ο Λιονέλ Μέσι είναι ένας "καλλιτέχνης" του ποδοσφαίρου, αλλά είναι βέβαιο πως ποτέ δεν θα περίμενε ότι θα έχει μία ξεχωριστή θέση σε Μουσείο του Άμστερνταμ εξαιτίας της... ομοιότητάς του με τον Ολλανδό καλλιτέχνη, Άντριαν Φαν ντερ Βερφ.

Ο Φαν ντερ Βερφ γεννήθηκε σε ένα προάστιο του Ρότερνταμ το 1659 και ασχολήθηκε με τη ζωγραφική, την γλυπτική και την αρχιτεκτονική.

Το 1699, σε ηλικία 40 ετών, αποφάσισε να ζωγραφίσει το πορτραίτο του, το οποίο θυμίζει σε μεγάλο βαθμό τον σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα, παρά το γεγονός πως ο Αργεντινός είναι 11 χρόνια νεότερος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Diario Sport", αρκετοί επισκέπτες του Rijksmuseum αστειεύονται για την ομοιότητα των δύο ανδρών, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως ο Φαν ντερ Βεργ είναι πιθανό να είναι πρόγονος του "Λέο".

Παράλληλα, το ρεπορτάζ από Ολλανδία μεριά, αναφέρει ότι εξαιτίας του ντόρου που έχει δημιουργηθεί, ο αριθμός των επισκεπτών στο μουσείο έχει αυξηθεί σημαντικά, αφού δεν είναι λίγοι αυτοί που θέλουν να δουν από κοντά τον πίνακα.

Τα σχόλια δικά σας...

 

Pin It

   Διαβάστε ακόμη...

23

korokidas e n

gkioulekas

kaminioti

dimiourgia

lafiamma

54