Αναγέννηση Καρδίτσας

 

katevas 2024 1139X350

 

Συνέντευξη τύπου του ΑΣ Αναγέννηση για το γηπεδικό!

 

 

ilios

 

tsitoglou2

 

vlaxakis 750x250

 

noshleia sto spiti cover

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας (24/7) ο πρόεδρος και δύο μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΑΣ Αναγέννηση με θέμα... το γηπεδικό.

Υπήρξε τοποθέτηση των ανθρώπων του ΑΣ Αναγέννηση για όλα όσα έχουν συζητηθεί πάνω στο αίτημα της ομάδας να βρεί χώρο για να αξιοποιήσει την δέσμευση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού για την δημιουργία ενός αθλητικού κέντρου - γηπέδου στον ιστό της πόλης.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του ΑΣ Αναγέννηση:

Ο πρόεδρος Γιώργος Κατσίκης, ο αντιπρόεδρος Σωτήρης Κορέλλας και ο γενικός γραμματέας Χρήστος Δήμου, τοποθετήθηκαν επί παντός, ξεκαθάρισαν τη θέση της Αναγέννησης και έδωσαν οφειλόμενες απαντήσεις στη στάση της πλειοψηφούσας παράταξης του Δήμου, αλλά και στις "λύσεις" που πρότεινε σε συνέντευξη τύπου πρόσφατα ο Δήμαρχος Φώτης Αλεξάκος.

Η εκτίμηση της Αναγέννησης όπως την εξέφρασε ο πρόεδρος κ. Κατσίκης απέναντι σε όλα όσα έχουν συμβεί απο τις 7 Φεβρουαρίου που ο σύλλογος κατέθεσε το αίτημα είναι ότι ο Δήμαρχος δεν θέλει για τους δικούς του λόγους να προωθήσει το αίτημα και υπεκφεύγει απο την πρώτη στιγμή.

Δίνοντας την εκτίμησή του σε σχετική ερώτηση, τόνισε πως αυτό πιθανότατα να οφείλεται σε πολιτικούς λόγους.

Οι τρείς "λύσεις" που προτάθηκαν (Γεωργικό, αλλαγή χώρου με την Ακαδημία ελπίδες, χρηματοδότηση της περιφέρειας του υπάρχοντος καθεστώτος!!!) χαρακτηρίστηκαν ανάξιες σχολιασμού.

Ο κ. Κατσίκης στάθηκε στο γεγονός ότι πέντε δημοτικές παρατάξεις παρά τις διαφορές του ομόφωνα υπερψήφισαν το αίτημα της Αναγέννησης, ξεκαθάρισε ότι όλη η συζήτηση προκλήθηκε χάριν της προσπάθειας του συλλόγου και της διασφάλισης της χρηματοδότησης και αναφέρθηκε στον κίνδυνο, η αναστολή αυτού του έργου να έχει ως αποτέλεσμα ο εγκαταλελειμένος χώρος που δεσμεύει η ΕΠΣΚ επι δεκατέσσερα χρόνια, να παραμείνει ως έχει και να μην γίνει απολύτως τίποτα για την πόλη...

Δήλωσε δε, πως η Αναγέννηση σαφέστατα και δεν αφήνει το θέμα και θα συνεχίσει τον αγώνα της για την τελική δικαίωση.

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

"Ο Δήμαρχος κ. Αλεξάκος, στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε για το μεγάλο θέμα του συλλόγου μας, δήλωσε ότι στηρίζει την Αναγέννηση.

Η στήριξη οφείλω να πώ, αποδεικνύεται με πράξεις και εδώ έχουμε μόνο λόγια.
Επίσης ο Δήμαρχος τόνισε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας δεν αναζήτησε συναινετικές διαδικασίες, αλλά απαίτησε το γήπεδο της ΕΠΣΚ. Είναι λάθος. Η Αναγέννηση με την στήριξη του αντιπεριφερειάρχη κ. Τσιάκου, τον οποίο και ευχαριστούμε, πήρε μια πρωτοβουλία που κρατάει εδώ και πολύ καιρό. Προχώρησε βήμα - βήμα θεσμικά, χωρίς κραυγές και παλινωδίες με βάση συγκεκριμένη διαδικασία και επαφές και απ' αυτή την προσπάθεια προέκυψε η χρηματοδότηση.

Εμείς ήμασταν δηλαδή που καταφέραμε να βρούμε τα χρήματα.

Επισκεφθήκαμε δύο φορές τον Δήμαρχο πριν καταθέσουμε το αίτημα και ως απάντηση πήραμε ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη και την παραίνεση να βρούμε χώρο μόνοι μας, όταν αυτό είναι υποχρέωση και αντικειμενική δυνατότητα του Δήμου.

Στη συνέχεια, αφού είδαμε αυτή την αντιμετώπιση κάναμε την αίτηση στις 7 Φεβρουαρίου του 2017 αναμένοντας αυτή να έλθει προς συζήτηση στο Δημοτικό συμβούλιο.

Το οτι ο δήμαρχος δήλωσε ότι το θέμα δεν ήταν ώριμο να έλθει για συζήτηση, δείχνει μια αυτοκρατορική διάθεση διαχείρισης θεμάτων και είναι μια αντιδημοκρατική συμπεριφορά το ότι δεν ήλθε εγκαίρως το θέμα στο σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Είναι αναληθές αυτό που υποστήριξε ο κ. Αλεξάκος, ότι δηλαδή δέχθηκε το ΔΣ της Αναγέννησης δύο φορές μετά την υποβολή του αιτήματος.

Εμείς, πριν κάνουμε το αίτημα πήγαμε δύο φορές στο δημαρχείο βλέποντας ότι δεν δίνει λύση και τελικά φέραμε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. Εκτοτε δεν πήγαμε ποτέ στο δημαρχείο.
Αυτή η αναλήθεια, κάτι υποκρύπτει. Δεν θέλει η Δημοτική Αρχή ν' ασχοληθεί με την πρόταση της Αναγέννησης.

Δεν θέλει ο Δήμαρχος για τους δικούς του λόγους.

Γίνεται προσπάθεια απο τη δημοτική αρχή για πολιτική και κομματική εκμετάλλευση του θέματος, η οποία ουδόλως αγγίζει την Αναγέννηση. Είναι άλλωτε ξεκάθαρο και τονίζουμε τη θέση μας μέσα απ' αυτά που αναφέραμε στο υπόμνημα που καταθέσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Επίσης γίνεται προσπάθεια διαίρεσης των φιλάθλων της Αναγέννησης, διαίρεσης της κοινωνίας της Καρδίτσας, αλλά και επιδίωξη να έλθει η Αναγέννηση απέναντι σε άλλα σωματεία.
Εμείς την παλιάς κοπής πολιτική του διαίρει και βασίλευε που έφερε τη χώρα στο σημερινό κατάντημα δεν τη γνωρίζουμε και συνεπώς δεν την ακολουθούμε.

Η πρόταση του συλλόγου μας προέκυψε μέσα απο συζήτηση και με τον ίδιο τον κ. Δήμαρχο και ως καταλληλότερη λύση για όλους επιλέχθηκε ο χώρος που δεσμεύει η ΕΠΣΚ. Απόφαση που πάρθηκε μέσα απο αθλητικά και κοινωνικά πρότυπα κι όχι μέσα απο την κομματική και ιδεολογική προσέγγιση του καθενός μας.

Υπήρχε άλλωστε η λύση αυτή και στο μυαλό του Δημάρχου στις συζητήσεις που κάναμε στο δημοτικό μέγαρο.

Το αίτημά μας δεν είχε ούτε αρνητική, ούτε θετική απάντηση απο την πλειοψηφία του Δήμου. Απεναντίας ψηφίστηκε μια μπασταρδεμένη δική τους πρόταση, έναντι στην ομόφωνη απόφαση στήριξης πέντε παρατάξεων της μειοψηφίας που υπάρχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η κατάσταση που υπάρχει στον δεσμευμένο χώρο απο την ΕΠΣΚ είναι γνωστή σε όλους. Που ήταν η Δημοτική αρχή πριν το αίτημα της Αναγέννησης και γιατί σε όλο αυτό το διάστημα δεν έκανε κάτι; Ο κ. Αλεξάκος με δικές του δηλώσεις το 2015 είχε καταγγείλει τη συγκεκριμένη κατάσταση και κακώς προδικάζει μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα και εγκαλεί και για βραδυπορία την ελληνική δικαιοσύνη.

Τι κέρδος θα έχει η Καρδίτσα και οι δημότες απο το να μην γίνει τελικά τίποτα στο συγκεκριμένο χώρο; Τι θα γινόταν αν δεν είχε κάνει το αίτημα η Αναγέννηση που τάραξε για άλλη μια φορά τα λιμνάζοντα νερά της περιοχής;

Ο Δήμος δεν κάνει τίποτα και πετάει το μπαλάκι στον κ. Αγοραστό. Ζητάει χρηματοδότηση, μιλάει για επιτροπές που θ' αποφασίσουν. Ολα αυτά το ΔΣ της Αναγέννησης τα εκλαμβάνει ως υπεκφυγές και θόλωμα των νερών, την ώρα που η δημοτική αρχή δεν έχει επι της ουσίας να απαντήσει τίποτα.

Η Αναγέννηση έθεσε βάσεις συναίνεσης και καλών προθέσεων. Αλλά συνάντησε την άρνηση απο την Δημοτική Αρχή".

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Χρήστος Δήμου αναφέρθηκε στην μηνυτήρια αναφορά που έκανε η Αναγέννηση, για την διερεύνηση των όρων του παραχωρητηρίου της έκτασης στην ΕΠΣΚ επι δεκατέσσερα χρόνια και κατα πόσο αυτοί τηρήθηκαν.
Για έλεγχο και ενημέρωση περι των εργασιών που έγιναν στον χώρο.

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ ΚΟΡΕΛΑ

Ο αντιπρόεδρος του ΑΣ Αναγέννηση Σωτήρης Κορέλας στάθηκε στην μεγάλη προσπάθεια που έκανε ο σύλλογος και τα μέλη του για την δημιουργία του προπονητηρίου στο Σταυρό και στο νέο στόχο που είναι το αυτονόητο δικαίωμα της ομάδας να δημιουργήσει τη στέγη της στον ιστό της πόλης.

Αναφέρθηκε στην χρηματοδότηση 1.7000.000 απο το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με τη δέσμευση του Περιφερειάρχη κ. Αγοραστού που ήταν προιόν συγκεκριμένης δράσης των ανθρώπων της Αναγέννησης.

"Τώρα, είναι άλλοι υπεύθυνοι και υπόλογοι για την συνέχεια" τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Pin It
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
 

Βαθμολογία

Θέση
Ομάδες
Αγώνες Πόντοι
1
Λεβαδειακός
Λεβαδειακός 22 55
2
ΑΕΛ
ΑΕΛ 22 49
3
Νίκη Βόλου
Νίκη Βόλου 22 32
4
ΑΕΚ Β'
ΑΕΚ Β' 22 32
5
Μακεδονικός
Μακεδονικός 22 31
6
ΠΑΟΚ Β'
ΠΑΟΚ Β' 22 30
7
Αναγέννηση Καρδίτσας
Αναγέννηση Καρδίτσας 22 29
8
Ηρακλής
Ηρακλής 22 29
9
Κοζάνη
Κοζάνη 22 24
10
Καμπανιακός
Καμπανιακός 22 23
11
Αιολικός
Αιολικός 22 19
12
Απόλλων Πόντου
Απόλλων Πόντου 22 11
13
Αλμωπός Αριδαίας
Αλμωπός Αριδαίας 0 0

Αποτελέσματα

Διαβάστε ακόμη...

PALAMAS XOROS 2024