Ποδόσφαιρο

 

katevas 2024 1139X350

 

Μαυρονάσιος: "Πολλά τα χρέη του ΑΟΧ"

Αγωνιστικό και διοικητικό απολογισμό της διοίκησης έκανε ο Σωτήρης Μαυρονάσιος πριν γίνει η παρουσίαση του Νίκου Παντέλη στον ΑΟΧ.

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ δήλωσε προδομένος από τον Σάκη Παπαβασιλείου, υποστήριξε ότι τα χρέη είναι της τάξης των 700 χιλιάδων ευρώ και σημείωσε πως πρέπει άμεσα να πληρωθεί η προσφυγή Δεινόπαπα (περίπου 6.000 ευρώ) για να μην αποχωρήσουν οι "κυανόλευκοι"» από το πρωτάθλημα.

Αναλυτικά η συνέντευξη Μαυρονάσιου:

"Δεν κρυβόμαστε πίσω από το δαχτυλάκι μας, η ομάδα έχει πάρα πολλά οικονομικά προβλήματα. Είχε, έχει και θα έχει στο μέλλον. Του είπα μια λέξη του Παπαβασιλείου, αν έχει «ούμπαλα» να αναλάβει και μου λέει έχω. Πράγματι το παιδί βοήθησε. Μόλις τελείωσε το ματς με την Καλλιθέα τον φωνάξαμε κι εκεί επικαλέστηκε καθαρούς προσωπικούς λόγους, οικογενειακούς κι έφυγε. Στους μοναδικούς που έπρεπε, τηρουμένων των αναλογιών, ν' αναφέρει ότι για τους δικούς του λόγους φεύγει από την ομάδα ήταν στη διοίκηση που τον επέλεξε. Εμείς όμως τον επιλέξαμε, τον σεβαστήκαμε, τον τιμήσαμε, τον προσλάβαμε, αλλά δυστυχώς εγώ αξιολογώ -με όλο το σεβασμό που έχω στον συγκεκριμένο άνθρωπο- ότι μας πρόδωσε! Προσωπικά νιώθω προδομένος. Κάποιος παλιός παράγοντας αποκάλεσε ανύπαρκτη τη σημερινή διοίκηση. Πράγματι, θα συμφωνήσω μαζί του ότι είμαστε ανύπαρκτοι! Εμείς είμαστε αλλάξαμε το μητρώο στην Εφορία μετά από οκτώ χρόνια και τον απαλλάξαμε από χρέη 600 και 700.000 ευρώ. Ο ΑΟΧ δεν έχει ούτε ένα ευρώ στήριξη από πουθενά! Και μη βάλουμε ότι το καλοκαίρι πούλησε 60 διαρκείας. Κόβει 40 - 50 εισιτήρια μέσο όρο και αν αφαιρέσω το παιχνίδι με τον Απόλλωνα που έκοψε 260, τα εισιτήρια είναι μεταξύ 40 και 60. Μόνο για τα 4 παιχνίδια του μήνα θέλουμε 15 με 17.000 ευρώ και να μην πληρώσουμε κανέναν, ούτε προπονητές, ούτε ποδοσφαιριστές! Κι αυτά βγαίνουν από μία τσέπη. Δεν υπάρχει χορηγία, ούτε τηλεοπτικά, ούτε διαφήμιση στη φανέλα, τίποτα! Προχθές για να παίξουμε στο γήπεδο του Μάλεμε καταβάλαμε κάποια χρήματα που μας είπαν οι υπεύθυνοι άνθρωποι του γηπέδου ότι έπρεπε να καταβάλλουμε, γιατί δεν θα παίζαμε και τα οφείλαμε από πέρσι. 5500 ευρώ. Καταβάλαμε ένα μεγάλο μέρος από αυτά τα λεφτά για να παίξουμε. Ο δήμος, μας έχει παραμελήσει. Δεν υπάρχει καμία στήριξη. Όποιος έχει επίσημη πρόταση να έρθει να την καταθέσει ν' αναλάβει... χθες την ομάδα! Αυτή η ομάδα για να έχει καλύτερη τύχη πρέπει να αποκτήσει μία διοίκηση με κοινωνικό πρόσωπο από 10 επιφανείς Χανιώτες για να μπορέσει να έχει έρεισμα στην τοπική κοινωνία. Εμείς -το δηλώνω κατηγορηματικά- θέλουμε να είμαστε ένας απ' αυτούς. Δεν διεκδικούμε ούτε προεδρίες, ούτε πόστα, ούτε τίποτα. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε μόνοι μας. Και δεν μπορεί να προχωρήσει και ο ΑΟ Χανιά. Η ομάδα κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να μείνει έξω από το πρωτάθλημα! Την Τρίτη, εάν η ομάδα δεν πληρώσει μία προσφυγή του Δεινόπαπα που είναι η μία από τις έξι περσινές, θα μείνει έξω από το πρωτάθλημα".

Για την ανακοίνωση των "Blue Boys": "Δεν καταλαβαίνουμε την έκφραση «δεν τρώμε κουτόχορτο». Εάν ο Παπαβασιλείου είπε σε άλλους κάποια άλλα πράγματα να έρθει να τα πει επώνυμα και υπεύθυνα. Είναι υποχρέωση των Blue Boys να έρχονται και να υποστηρίζουν την ομάδα. Αν για τους δικούς τους λόγους δεν θέλουν να έρχονται, είναι δικαίωμά τους. Δεν έχουμε τίποτα μαζί τους. Εάν αυτοί έχουν, το πολύ-πολύ που μπορούν να κάνουν είναι υπομονή μέχρι τις 30/6 που εμείς θ' αποχωρήσουμε από την ομάδα και να παρευρεθούν στο γήπεδο".

Γιατί δεν έχει κερδίσει η διοίκηση τον κόσμο: "Δεν μπορώ να δώσω την απάντηση εγώ. Αυτό είναι το παράπονό μας και το ηθικό κομμάτι. Βάζει ο άνθρωπος λεφτά, έχει βάλει αρκετά μέχρι τώρα, δεν χρειάζεται να πούμε πόσα και το ηθικό του κομμάτι είναι γιατί δεν έρχεται ο κόσμος στο γήπεδο".

Για τα χρέη και ποιοι του είπαν ότι ο ΑΟΧ είναι "καθαρός": "Εγώ δεν ήμουν μπροστά, αλλά απ' ό,τι ξέρω ήταν ο κ. Βιριράκης, ο κ. Φυντικάκης και ο κ. Ντερμανάκης. Μας είπαν ότι η ομάδα δεν χρωστάει τίποτα και μόνο και μόνο με το... καλημέρα, στις 31 Αυγούστου ο κ. Μελάς πλήρωσε 48.000 ευρώ από την τσέπη του για να πάρουμε φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. Υπάρχουν πάρα πολλά οικονομικά ανοίγματα. Η εγγυητική μας έπεσε από μία οφειλή που ήταν σε μία αεροπορική εταιρία του κ. Χρυσού. Προσφυγές έρχονται, 48.000 ευρώ σε σύνολο από πέρσι... Η αξιολόγησή μου είναι ότι τα χρέη φτάνουν τις 600.000 με 700.000 ευρώ. Από αυτά είναι 350.000 περίπου το ΙΚΑ και η εφορία. Είναι πάρα πολλές οφειλές. Γι' αυτό το πλάνο μας είναι σαν καινούργιοι στη διοίκηση να κάνουμε μία όσο το δυνατόν πιο καλή πορεία, να μπορέσουμε να βγάλουμε μια σοβαρή διοίκηση από επιφανείς Χανιώτες ανθρώπους που μας στηρίζουν. Υπάρχουν και φίλοι της ομάδας όπως ο κ. Ξυλούρης που είναι αξιόλογος, χορηγός της ομάδας, βοηθάει και κάνει προσπάθεια να βρει κάποιους παράγοντες. Επίσης, ο κ. Βιριράκης όποτε τον έχουμε χρειαστεί να μας εξυπηρετήσει με κάποια δωμάτια κι αυτός δηλώνει παρών, αλλά και ο κ. Νότης Ψυλλάκης που όποτε τον χρειαστήκαμε έδωσε παρών".

Για το ότι ο Βιριράκης φέρεται να είπε ότι δεν υπήρχαν χρέη: "Αυτό ήταν... λάθος του! Δεν ξέρω, δεν ήμουν εγώ μπροστά... Μεταξύ αυτών των μετόχων, που έδωσαν την ομάδα στον κ. Μελά ήταν και ο κ. Βιριράκης. Τώρα, αν το 'πε ο κ. Βιριράκης ή ο κ. Φυντικάκης δεν το ξέρω. Αξιολογώ όμως απ' ό,τι μου έχουν πει ότι αυτό το είπε στον πρόεδρο ο κ. Φυντικάκης, σαν πρόεδρος του Ερασιτέχνη που είχε και τις τύχες της ομάδας στις τελευταίες αγωνιστικές και είπε δεν χρωστάμε τίποτα. Όπως επίσης πρέπει ν' αξιοποιήσει το Εθνικό Στάδιο Χανίων και να επιστρέψει εκεί και να μην είμαστε πρόσφυγες στο γήπεδό μας, αυτό το Περιβολίων".

Για το αν η ΠΑΕ είναι συνεπής: "Τον Δεκέμβριο που κάναμε το νέο ξεκίνημα καθίσαμε και μιλήσαμε με τα παιδιά και τους ξηγηθήκαμε... Τους είπαμε την αλήθεια. Η ομάδα είναι δύσκολα οικονομικά. Ό,τι έχουμε και μπορούμε θα το παίρνουν... Κι αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας μας! Κι αυτοί που κάθισαν, αυτοί πραγματικά στηρίζουν την ομάδα κι έχει αυτή την πορεία. Γιατί, αυτοί που κάθισαν είναι άξιοι συγχαρητηρίων με όλα τα προβλήματα παίζοντας για την ομάδα. Ολοι οι υπόλοιποι, οι 10 που έφυγαν, δεν τους έδιωξε κανένας, έβαλαν τον εαυτό τους πάνω από την ομάδα".

Πηγή: athlitiko.gr

 

Pin It
b g2 epsk
 

Διαβάστε ακόμη...

PALAMAS XOROS 2024