Ποδόσφαιρο

 

katevas 2024 1139X350

 

Στον... αέρα το νέο CL!

Εξελίξεις αναμένεται να δρομολογηθούν στο Champions League μετά από μία σημαντική απόφαση που προέκυψε την Παρασκευή (21/10) από την Ένωση Επαγγελματικών Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων.

Η EPFL -ήτοι 25 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα- προχώρησε σε μονομερή ακύρωση της συμφωνίας με την UEFA η οποία επιχειρεί να διαφοροποιήσει τους κανονισμούς στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση αρχής γενόμενης από το 2018.

Εξάλλου, η πρώτη είχε ξεκαθαρίσει τις σχετικές προθέσεις από τον Σεπτέμβριο για να προχωρήσει στο… πάγωμα του μνημονίου κατανόησης που είχε υπογράψει με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία που μάλλον δέχθηκε ένα "πλήγμα" στο προφίλ της!

Κάτι τέτοιο επιτρέπει στα 25 πρωταθλήματα που απαρτίζουν την EPFL να διοργανώνουν επίσημους αγώνες στις ίδιες ημέρες με εκείνους του Τσάμπιονς Λιγκ. Για την ώρα δεν έχουν ανακοινωθεί οι προθέσεις κάποιας χώρας, αλλά αυτό θα συμβεί σύντομα.

Όλα τα παραπάνω συνέβησαν μετά από ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (21/10) στη Ζυρίχη, ενώ οι 22 εκ των 23 λιγκών οι οποίες εκπροσωπήθηκαν απεφάνθησαν θετικά πλην της Ιταλίας.

"Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να τερματίσουμε το τρέχον μνημόνιο", τόνισε ο πρόεδρος της EPFL, Λαρς Κρίστερ Όλσον, αναφερόμενος στις αλλαγές της τριετίας 2018-2021 οι οποίες θα δώσουν τέσσερα "εισιτήρια" σε Ιταλία, Ισπανία, Αγγλία και Γερμανία με απευθείας (!) συμμετοχή αντίστοιχων ομάδων στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και θα αλλάξει και τον διαμοιρασμό των χρημάτων.

"Αυτό θα μας δώσει αρκετό χρόνο για να διαπραγματευτούμε με την ΟΥΕΦΑ",τόνισε ο Όλσον, ο οποίος είναι και πρόεδρος της σουηδικής λίγκας για ν’ αποκαλύψει συνάντηση με τον πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ, Αλεκσάντερ Τσέφεριν, εντός του ερχόμενου Νοεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως πολλοί εκπρόσωποι σημαντικών πρωταθλημάτων εξέφρασαν έντονες διαμαρτυρίες για μία κατάσταση που μπορεί να πλήξει ανεπανόρθωτα το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

"Το ζήτημα είναι να διατηρήσουμε τις βασικές αξίες που αγαπούν οι ποδοσφαιρόφιλοι", υποστήριξε ο εκτελεστικός διευθυντής του δανέζικου πρωταθλήματος.

"Ορισμένοι σύλλογοι βγάζουν τόσα χρήματα που δεν έχουν ανταγωνιστικό υπόβαθρο πλέον στα εγχώρια πρωταθλήματά τους", υπογράμμισε ο εκτελεστικός διευθυντής της ελβετικής λίγκας.

Σημειώνεται ότι προ ημερών ξεκίνησαν οι συζητήσεις για τον καταρτισμό της Ατλαντικής Λίγκας που αφορά ένα ιδιότυπο διασυνοριακό πρωτάθλημα έξι χωρών σε μία διοργάνωση που θα ανταγωνίζεται το Τσάμπιονς Λιγκ.

 

Pin It

   Διαβάστε ακόμη...

kavouris

samaras

garavelas

mixalis

giannousas

karagiannis

52

5758

kyriakopoulos

46

karditsaSPORT football