Νέα Euro - Mundial

 

katevas 2024 1139X350

 

Ενενήντα χρόνια μετά...

 
 
1
4
3
 

Ήταν το μακρινό 1930 όταν γινόταν η πρώτη σέντρα της πιο μεγάλης Ποδοσφαιρικής διοργάνωσης. Του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Άλλωστε η λέξη ΜΟΥΝΤΙΑΛ που έχουμε συνηθίσει να το λέμε πλέον είναι Ισπανική και σημαίνει ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ. Αισίως λοιπόν στο 2022, στην πιο μικρή χώρα μέχρι τώρα που έχει αναλάβει τα 64 αυτά ματς. Το ΚΑΤΑΡ.

Πρώτη φορά επίσης που δεν υπάρχουν αποστάσεις από πόλη σε πόλη για τις 32 ομάδες. Τα γήπεδα κοντά το ένα στο άλλο. Η αντίθεση φανερή. Ακόμη και στις ενδυματολογικές συνήθειες. Μπούρκα, Χιντζάμπ αλλά και σούπερ μίνι. Τίποτα δεν απαγορεύεται.

Επιτρέπεται όμως το καλό θέαμα και στους οκτώ [8] ομίλους. Φαβορί και αουτσάιντερ πανέτοιμα. Τίτλοι τέλους για δύο από τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών. ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ και ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ. Κανένας δεν κράτησε τρόπαιο «ΖΥΛ ΡΙΜΕ» στα χέρια του. Η τελευταία τους ευκαιρία.

Πάνω από 5 δισεκατομμύρια τηλεθεατές, και αναλογικά με την πορεία και τις επιτυχίες θα μοιραστεί το μπόνους των 440 εκ ευρώ σε αυτούς που θα παίξουν. Στην χώρα μας ΑΝΤΕΝΑ και ΑΝΤΕΝΑ PLUS θα φέρει αυτή την «γιορτή» του Ποδοσφαίρου στα σπίτια μας.

Το πρώτο ματς σήμερα 6μμ μεταξύ ΚΑΤΑΡ και ΕΚΟΥΑΔΟΡ. Μία ώρα πριν, η εντυπωσιακή τελετή έναρξης. Μία εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα ο ΤΕΛΙΚΟΣ.

Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ έχει να φτάσει στην κορυφή από το 1986 και η ΒΡΑΖΙΛΙΑ από το 2002. Είναι τα πιο μεγάλα φαβορί. Οι ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ομάδες στις τελευταίες διοργανώσεις έχουν κυριαρχήσει και η ΓΑΛΛΙΑ είναι αυτή που τέσσερα χρόνια πριν εντυπωσίασε.

Και υπάρχει περίπτωση να επαναλάβει τον θρίαμβο. Με ένα «γεμάτο» ρόστερ και πολύ έμπειρο Προπονητή, τον Ντιντιέ Ντεσάμπ. Και αφού θα είναι για τον ΜΕΣΙ ο «τελευταίος χορός» γιατί όχι και για τον ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ;

Στην τετράδα λοιπόν και η ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ. Όσο για τα αουτσάιντερ, πολλά. Μπορεί να είναι επίσης το μοναδικό ΜΟΥΝΤΙΑΛ που στις πρώτες επιλογές δεν βρίσκεται η ΓΕΡΜΑΝΙΑ.

Και ίσως αυτό να είναι καλύτερο για τον ΧΑΝΣΙ ΦΛΙΚ και τους παίκτες του. Δεν είναι λίγοι αυτοί που εδώ και πολλά χρόνια περιμένουν κάτι από την «ΒΡΑΖΙΛΙΑ της ΕΥΡΩΠΗΣ» την ΣΕΡΒΙΑ. Φαίνεται να είναι στα καλύτερα της. Αν δεν καταφέρει κάτι και τώρα...

«Πόσο μου αρέσει να βλέπω κασκόλ, να βλέπω σημαίες να μπαίνουνε γκολ. Πως μας ενώνει και πως μας δονεί, του ...Σπυρόπουλου η φωνή».

ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ...

 

Pin It

Διαβάστε ακόμη...

noshleia sto spiti cover

ilios

438137502 1419981171987913 1526957728933201061 n