Συνεντεύξεις

 

katevas 2024 1139X350

 

Πλακιάς: "Ταλέντα υπάρχουν αλλά, δεν εξελίσσονται"

 
 
fytilis
70
stathis2
froutogeuseis
28
tantos_rizos
 

Πόσες φορές δεν έχει γίνει η συζήτηση αν υπάρχουν ταλέντα στο Τοπικό Ποδόσφαιρο, όταν μάλιστα έχουμε τόσες Ακαδημίες.

Γίνονται πολλές προσπάθειες με όλες αυτές τις ομάδες «Κ» αλλά, χωρίς αποτέλεσμα. Υπάρχει όμως εξήγηση; Πλέον «ειδικός» για να απαντήσει στο ερώτημα αυτό ο πρώην Ενωσιακός Προπονητής Σπύρος Πλακιάς.

«Πρώτα από όλα όσον αφορά τις Μικτές και το χρόνο που έχουν στην διάθεση του δεν μπορούν να δημιουργήσουν παίκτες. Παρά μόνο να τους επιλέξουν από τις ομάδες και να προσπαθήσουν με την συμμετοχή στην «Εθνική» του Νομού να τους εξελίξουν.

Όμως και αυτό καθόλου εύκολο δεν είναι. Ταλέντα υπάρχουν και πάντα θα υπάρχουν. Το μεγάλο ζητούμενο είναι το μέλλον τους. Πόσοι από αυτούς τους παίκτες είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν όχι μόνο μέχρι τις επαγγελματικές ομάδες αλλά και τις ...τοπικές.

Ξεχωρίζουν κάποιοι σε ηλικία 15 ετών πχ, υπάρχει η διάθεση να δουλέψεις μαζί τους να τους ετοιμάσεις για το επόμενο βήμα και την επόμενη χρονιά τους ...χάνεις. Γιατί τα φροντιστήρια γίνονται πολύ περισσότερα και το διάβασμα επίσης.

Πάντως μπορεί να υπάρξει συνδυασμός σπουδών και μπάλας, έχουμε πολλά παραδείγματα. Το ταλέντο είναι ένας παράγοντας καριέρας. Υπάρχουν και άλλοι πολλοί.

Το ποδόσφαιρο είναι απαιτητικό άθλημα και σαν λαός η πολλή δουλειά, η συνεχής προπόνηση δηλαδή, δεν είναι στα πλεονεκτήματά μας.

Για να έχουμε όμως μία καλή «πρώτη» ομάδα όπως είναι η ΑΣΑ πρέπει να ψάξουμε να βρούμε και να αναδείξουμε αυτούς που μπορούν να ξεχωρίσουν»...

 

Pin It

Διαβάστε ακόμη...

noshleia sto spiti cover

ilios

438137502 1419981171987913 1526957728933201061 n