Δημήτρης Στάθης

"Οι Έλληνες να πιστέψουν στους ...Έλληνες"...

arvithas

Ωραία, έγινε και αυτό. Μία Ελληνική ομάδα Κ-19 ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ πήρε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κερδίζοντας στον τελικό την «ιστορική» ΜΙΛΑΝ εύκολα 3-0 με γκολ των Μουζακίτη [πεν.], Παπακανέλου και Μπακούλα.

Πανηγυρισμοί, χαμός, για την τεράστια ομολογουμένως επιτυχία. Και η επόμενη ημέρα; «Από τα 450 παιδιά που βρίσκονται στις Ακαδημίες είναι ζήτημα αν ένα ή δύο, φτάσουν στην πρώτη ομάδα» είχε τονίσει ο κόουτς του θριάμβου Συλαϊδόπουλος.

Και δεν μιλάμε πλέον για ταλέντα αλλά, για παίκτες 18-19 ετών. Ο Γιαμάλ και ο Κουμπαρσί είναι 16 στα 17 και παίζουν βασικοί στην ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ.

Μέσοι και επιθετικοί μπορεί να χρειάζονται ιδιαίτερη ποιότητα για ξεχωρίσουν, δεν μπορεί τουλάχιστον να δοθεί ευκαιρία σε κεντρικούς αμυντικούς; Πόσους ΜΠΑ και ΣΙΣΕ θα δούμε ακόμη;

Στον τελικό της Νιόν βρέθηκαν πάρα πολλοί μάνατζερ ανάμεσα τους και ο Βασίλης Ρόβας που είδε ένα «δικό του παιδί» τον Μουζακίτη, με την εμφάνιση του στον ΤΕΛΙΚΟ να ανεβάζει κατακόρυφα τις ποδοσφαιρικές του «μετοχές».

Πολλά από αυτά τα παιδιά μπορεί να μην ...επιστρέψουν στην Ελλάδα. Και καλά θα κάνουν. Στο εξωτερικό φαίνεται ότι είναι πιο εύκολο να παίξουν. Τους εμπιστεύονται περισσότερο.

Είναι πολλά τα παραδείγματα επιλογής με παίκτες που βρίσκονται «εκτός συνόρων» που αν αρχίσουμε να απαριθμούμε κάποιον θα ξεχάσουμε.

Τέλος ας κρατήσουμε μία ακόμη δήλωση του κόουτς Συλαϊδόπουλου. «Ας γίνει αυτή η επιτυχία η απαρχή, οι Έλληνες να πιστέψουν στους ...Έλληνες».

 

Pin It
 
 
1
2
3
4
5
6
 

Διαβάστε ακόμη...