Διεθνή

 

katevas 2024 1139X350

 

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Κ19 του Ολυμπιακού!

 
 
23
gkioulekas pavlos
korokidas e n
dimiourgia
54
kaminioti 

Η Κ19 του Ολυμπιακού έγραψε ιστορία στη Νιόν καθώς στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης, επικρατώντας με το εμφατικό 3-0 της Μίλαν στον τελικό του Youth League.

Πρώτη ελληνική ομάδα στην ιστορία που καταφέρνει κάτι τέτοιο.

Τα μαγικά παιδιά του Συλαϊδόπουλου έκαναν φύλλο και φτερό την Μίλαν.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε στο 0-0 με τους "ερυθρόλευκους" ωστόσο να έχουν τον έλεγχο του αγώνα.

Στο 58' ο Παπακανέλλος έβγαλε την σέντρα από τα αριστερά, ο Κωστούλας πήρε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε σε παίκτη της Μίλαν και διαμαρτυρήθηκε για χέρι. Ο διαιτητής ειδοποιήθηκε και πήγε να το δει στο μόνιτορ. Η απόφαση; Πέναλτι. Ο Μουζακίτης στο 60' ήταν εύστοχος από την άσπρη βούλα και έκανε το 1-0.

Ο Ολυμπιακός χτύπησε ξανά στο 61ο λεπτό. Ο Παπακανέλλος χόρεψε την άμυνα της Μίλαν και από πολύ δύσκολη γωνία από τα δεξιά έκανε το σουτ και σκόραρε για το 2-0.

Και το... κερασάκι στην τούρτα. Ο Μπάκουλας με ανάποδο ψαλίδι από τα αριστερά, μετά από σέντρα του Κουτσογούλα πέτυχε και τρίτο γκολ για τους "ερυθρόλευκους" στο 66ο λεπτό της αναμέτρησης.

Το 3-0 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα του τελικού με τους παίκρες του Ολυμπιακού να πανηγυρίζουν αυτή την τεράστια επιτυχία.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σίνα, Κ. Κωστούλας, Κουτσίδης, Πρεκατές, Κουτσογούλας, Μπάκουλας, Μουζακίτης, Αλαφάκης, Παπακανέλλος, Πνευμονίδης, Χ. Κωστούλας

ΜΙΛΑΝ: Ραβέιρ, Μάνιο, Σίμιτς, Ενσιαλά, Μπαρτεζάγκι, Στάλμαχ, Μαλασπίνα, Τζερόλι, Σκότι, Καμάρντα, Σία.

 

Pin It

Διαβάστε ακόμη...