Europa League

 

katevas 2024 1139X350

 

"Σύγκρουση" αουτσάιντερ...

 
 
1
4
3
 

Ο πρώτος Ευρωπαϊκός τελικός σήμερα [ΕΤ, 22.00], ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ, στο «Σάντσες Πιθχουάν» της Σεβίλλης μεταξύ ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ και ΡΕΪΝΤΖΕΡΣ.

Η μοναδική φορά που βρέθηκαν αντίπαλοι ήταν το 1959-60 στην ημιτελική φάση του Πρωταθλητριών όταν οι Γερμανοί κέρδισαν 6-1 στην έδρα τους και 3-6 στην Σκωτία.

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον παίκτης τότε των ΡΕΪΝΤΖΕΡΣ είχε δηλώσει. «Ήταν απίστευτο αυτό που είχαμε ζήσει. Νόμιζα πως είχα απέναντι μου την καλύτερη ομάδα στον κόσμο. Στον τελικό όμως έχασαν άνετα από την ΡΕΑΛ με 7-3».

Οι «αετοί» της ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ στην Μπουντεσλίγκα μπορεί να πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο αλλά στην Ευρώπη «πετούσαν». Ο προπονητής Γκλάσνερ, ήρθε από την ΒΟΛΣΦΜΠΟΥΡΓΚ αφού την είχε βγάλει στο ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ.

Είναι ένας Προπονητής που του αρέσει να «δίνει» την μπάλα στον αντίπαλο και να «χτυπάει» αντεπιθέσεις, έχοντας τον Σέρβο Κόστιτς, ηγέτη και δημιουργό των περισσότερων επιθέσεων.

Με τον Στήβεν Τζέραρντ στον πάγκο οι ΡΕΪΝΤΖΕΡΣ έπαιζαν ένα συγκεκριμένο σύστημα [4-4-2]. Ο ερχομός του Τζιοβάνι φαν Μπρονκχορστ έφερε «ποικιλία» στην ανάπτυξη και ο Ολλανδός συνηθίζει να παίζει με τρεις στην άμυνα.

Ηγέτης των Σκωτσέζων ένας ...Γάλλος, ο Ταβερνιέ που στην ομάδα αυτή ζει τις καλύτερες Ποδοσφαιρικές του στιγμές.

Δεν είναι ο πλέον «εμπορικός» τελικός, ούτε έφτασαν σε αυτόν τα μεγαλύτερα «ονόματα». Μπορεί όμως το ματς να εξελιχθεί ευχάριστο.

Δεν ξέρουμε αν υπάρχουν στην Ελλάδα οπαδοί της ΑΪΝΤΡΑΧΤ η των ΡΕΪΝΤΖΕΡΣ αλλά, η μέχρι τώρα «ακτινογραφία» τους δείχνει ότι δεν υπάρχουν μεταξύ τους μεγάλες διαφορές.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι το ματς μπορεί να μην κριθεί στα 90'. Στους προηγούμενους αγώνες επειδή υπήρχε «αύριο», το ρίσκο ήταν αναπόφευκτο. Στον σημερινό όμως και το παραμικρό λάθος θα στοιχίσει.

Έτσι με προσοχή και ελεγχόμενο ρυθμό, μπορεί να πάμε τουλάχιστον μέχρι την παράταση. Μπορεί και στα πέναλτι. Σε αυτή την σύγκρουση των αουτσάιντερ...

 

Pin It

Διαβάστε ακόμη...