ΑΣ Καρδίτσας

 

katevas 2024 1139X350

 

Ρουμελιώτης: "Οι καλύτερες συνθήκες για προπονητή στον ΑΣΚ"

arvithas

 

ilios

Ο προπονητής του ΑΣ Καρδίτσας, Κώστας Ρουμελιώτης μίλησε στο Cyprusbasket.net για την πορεία της ομάδας, με τον έμπειρο τεχνικό να κάνει αναφορά στις συνθήκες που υπάρχουν στην ομάδα, τους στοχους αλλά και τα… όνειρα που κάνουν στην πόλη για το μέλλον.

Για την περσινή άνοδο της ομάδας: "Η Καρδίτσα ήταν γνωστή για πολλά πράγματα, όχι όμως για το μπάσκετ της. Πέρσι υπήρξε μια συνένωση ομάδων και η ομάδα που προέκυψε βρέθηκε στην Γ Εθνική. Εκεί η συνύπαρξη κάποιων Καρδιτσιωτών παικτών όπως είναι ο Παπαδόπουλος που έπαιζε στον Ηλυσιακό και στον Αμύντα και ο Θέος, με κάποιους άλλους έμπειρους παίκτες κατάφεραν μαζί με τον προηγούμενο προπονητή, τον Μάκη τον Φόρο και ανέβασαν την ομάδα στην Β' εθνική. Αυτό όμως δεν ήταν κάτι που βασίστηκε πάνω στις υποδομές που είχε χτίσει η ομάδα τα προηγούμενα χρόνια. Ήταν μια συγκυρία".

Για την φετινή πορεία της Καρδίτσας: "Φέτος έχει ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια καθώς 3 παίκτες έχουν μείνει μόνο από το περσινό ρόστερ. Είμαστε η ομάδα που ξεκίνησε πρώτη από όλες την προετοιμασία της, στις 8 Αυγούστου και προσπαθούμε να γίνουμε μια ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης, που θα δουλεύει πολύ. Θέλουμε να έχουμε τους καλύτερους συμπαίκτες και όχι παίκτες. Το ρόστερ το στελεχώσαμε με γνώμονα τους χαρακτήρες των παικτών. Λάβαμε υπόψιν δηλαδή το κατά πόσο είναι διατεθειμένοι να παίζουνε με πάσα και όχι με τρίπλα. Με την διοίκηση, η οποία αποτελείται από 15 νέα παιδιά με πρόεδρο τον Δεληγιάννη, κάναμε μια προσπάθεια λοιπόν να βάλουμε την Καρδίτσα στο χώρο του μπάσκετ. Στόχος μας παραμένει η παραμονή παρότι η πορεία μας και το μπάσκετ που παίζουμε άλλα δείχνει, όπως λένε και πολλοί αντίπαλοι μας. Παίζουμε ομαδικά και έχουμε και την καλύτερη άμυνα του Πρωταθλήματος. Όμως το τονίζω πρωταρχικός μας στόχος ήταν το να βάλουμε την πόλη στο χώρο του μπάσκετ, παίζοντας όπως εμείς το ονειρευόμαστε".

Για του πλουραλισμό της ομάδας είπε: "Δεν έχουμε κανένα παιδί στους πρώτους σκόρερς, έχουμε όμως 10 παίκτες με μέσο όρο 10 πόντων. Πάνω σε όλα αυτά θέλουμε να βάλουμε τις βάσεις, ώστε να καθιερώσουμε την ομάδα στην Β' εθνική".

Για τους στόχους της ομάδας: "Για την ώρα κυνηγάμε το να φτάσουμε τις 14-15 νίκες (έχουν 8 τώρα) που θεωρώ πως είναι το νούμερο που μας εξασφαλίζει την παραμονή χωρίς κανένα πρόβλημα και από εκεί και πέρα βέβαια ότι παραπάνω προκύψει εμείς δεν θα πούμε όχι. Πατάμε στα πόδια μας και ξέρουμε τι ζητάμε. Άλλωστε στην Β' Εθνική φέτος έτσι όπως είναι τα πράγματα, με μια νίκη πηγαίνεις στις πρώτες θέσεις, με μια ήττα βγαίνεις εκτός οκτάδας, με δυο ήττες έχεις πρόβλημα. Έτσι όπως είναι η βαθμολογία εκτός από την Καστοριά που είναι μπροστά, όλες οι υπόλοιπες ομάδες είναι πολύ κοντά".

Για την πρωτοπόρο Καστοριά: "Η Καστοριά για μένα έχει περάσει ήδη. Έχει περάσει από πολύ δύσκολες έδρες, έχει μόνο μια ήτα και είναι ξεκάθαρα το φαβορί για την άνοδο και το λέω παρότι ξέρω ότι δεν θα αρέσει στους ανθρώπους της, όπως δεν θα άρεσε και σε εμένα, πιστεύω πως είναι η πρώτη ομάδα για το πρωτάθλημα".

Για την παρουσία του Δεληγιάννη στα διοικητικά της ομάδας: "Εδώ υπάρχουν οι καλύτερες συνθήκες για να δουλέψει κάποιος προπονητής. Η κρίση γίνεται από την δουλειά που γίνεται και όχι από τα αποτελέσματα και αυτό οφείλεται στον Χρήστο τον Δεληγιάννη, ο οποίος είναι άνθρωπος του μπάσκετ και καταλαβαίνει τι γίνεται στην προπόνηση και αν δουλεύουμε σωστά ή όχι. Θέλουμε έτσι να δημιουργήσουμε κάτι που θα έχει διάρκεια στην Καρδίτσα".

Για το αν υπάρχει η σκέψη της ανόδου στην Α2: "Εννοείται πως δεν θέλουμε να είμαστε πάντα στην Β' Εθνική, όμως θέλουμε να πάμε στην Α2 όταν θα είμαστε έτοιμοι για κάτι τέτοιο. Μια άνοδος όταν η ομάδα δεν είναι έτοιμη για αυτήν μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ και να φέρει απογοήτευση. Δηλαδή μια άνοδος και ένας υποβιβασμός μπορεί να σε φέρει πίσω. Φυσικά τονίζω ότι φέτος θα κυνηγήσουμε ότι μπορούμε. Έχουμε όνειρα για αυτό, όπως έχουμε όνειρα και για τις υποδομές, ώστε να φέρουμε παίκτες στην Καρδίτσα. Θα τα καταφέρουμε όλα σιγά-σιγά".

 

Pin It
 
 
1
2
3
 

Βαθμολογία

Θέση
Ομάδες
Αγώνες Πόντοι
1
Παναθηναϊκός BC
Παναθηναϊκός BC 22 43
2
Ολυμπιακός BC
Ολυμπιακός BC 22 42
3
Περιστέρι
Περιστέρι 22 37
4
Προμηθέας Πατρών
Προμηθέας Πατρών 22 35
5
Άρης BC
Άρης BC 22 34
6
Κολοσσός Ρόδου
Κολοσσός Ρόδου 22 31
7
ΑΕΚ BC
ΑΕΚ BC 22 31
8
Λαύριο
Λαύριο 22 30
9
ΠΑΟΚ BC
ΠΑΟΚ BC 22 30
10
Μαρούσι
Μαρούσι 22 29
11
ΑΣ Καρδίτσας
ΑΣ Καρδίτσας 22 29
12
Απόλλων Πάτρας
Απόλλων Πάτρας 22 25

Αποτελέσματα

Διαβάστε ακόμη...

noshleia sto spiti cover

ilios