Νέα Euro - Mundial

 

katevas 2024 1139X350

 

Στον τελικό... με CR7 η Πορτογαλία!

 
 
1
4
3
 

Η πρώτη ομάδα που προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του Euro 2016 είναι η Πορτογαλία, καθώς νίκησε με σκορ 2-0 την Ουαλία στον ημιτελικό της Λιόν, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο αρχηγός άνοιξε το σκορ στο 50' με τρομερή καρφωτή κεφαλιά και 3 λεπτά αργότερα από ασίστ του ίδιου, ο Νανί έκανε το 2-0.

Ο CR7 έγινε ο πρώτος που παίζει σε 3 ημιτελικούς Euro και ο 4ος που σκοράρει σε 2ο διαφορετικό ημιτελικό, ενώ έφτασε τα 9 γκολ στην ιστορία της διοργάνωσης, πιάνοντας τον Μισέλ Πλατινί στην κορυφή.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά στην ιστορία της Πορτογαλίας που φτάνει στον τελικό της διοργάνωσης, πρώτη ήταν πριν 12 χρόνια στο Euro 2004 που διεξήχθη στη χώρα της, όταν είχε ηττηθεί στην Λισαβόνα από την Ελλάδα.

Συνθέσεις:

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Σάντος): Ρουί Πατρίσιο, Σέντρικ, Μπρούνο Άλβες, Ζοζέ Φόντε, Ραφαέλ Γκερέιρο, Ντανίλο Περέιρα, Ζοάο Μάριο, Άντριεν Σίλβα (79' Ζοάο Μοουτίνιο), Ρενάτο Σάντσες (74' Αντρέ Γκόμες), Νανί (86' Κουαρέσμα), Κριστιάνο Ρονάλντο.

ΟΥΑΛΙΑ (Κόουλμαν): Χένεσεϊ, Γκάντερ, Τσέστερ, Κόλινς (66' Τζόναθαν Γουίλιαμς), Άσλεϊ Γουίλιαμς, Νιλ Τέιλορ, Λέντλεϊ (58' Βόουκς), Τζο Άλεν, Άντι Κινγκ, Μπέιλ, Ρόμπσον-Κάνου (63' Τσερτς).

Σκόρερς: 50' Κριστιάνο Ρονάλντο, 53' Νανί

Γήπεδο: "Stade de Lyon", Λιόν

Διαιτητής: Γιόνας Έρικσον (Σουηδία)

 

Pin It

Διαβάστε ακόμη...

noshleia sto spiti cover

ilios