Δημήτρης Στάθης

"Δεν είστε 11, είστε ...11 εκατομμύρια"...

arvithas

Αυτό ήταν το «μότο» της Εθνικής στην Πορτογαλία το 2004. «Δεν είστε 11, είστε 11 εκατομμύρια».

Πριν από 20 ολόκληρα χρόνια όταν ξεκίνησε η προσπάθεια της Κυανόλευκης του Όττο Ρεχάγκελ που άφησε ...άναυδη όλη την Ευρώπη και όχι μόνο.

Είκοσι χρόνια μετά, ένας ακόμη «ΤΕΛΙΚΟΣ.» Αυτή την φορά όχι για την κατάκτηση ενός μεγάλου τροπαίου αλλά, για την πρόκριση στο EURO της Γερμανίας.

Τότε ήταν Πορτογαλία, Ισπανία, Ρωσία, Γαλλία, Τσεχία. Μεγάλες ομάδες. Σήμερα 7μμ η Γεωργία. Δεν υπάρχει καμία σύγκριση με αυτές του παρελθόντος, έστω και αν παίζει στην έδρα της.

Έφτασε μέχρι εδώ δεν είναι τυχαίο αλλά, το Λουξεμβούργο κέρδισε την Πέμπτη. Σπουδαίος παίκτης ο Κβίτσα Κβαρατσχέλια της ΝΑΠΟΛΙ. Μόνος του όμως μπορεί να μας κερδίσει;

Με το ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ δείξαμε έναν απίστευτο πλουραλισμό με γκολ από κάθε γραμμή και αποτελεσματικότητα. Έχει πολλούς τρόπους να σκοράρει η Εθνική Ελλάδας.

Το γήπεδο μπορεί να είναι κατάμεστο, όπως είπε όμως και ο αρχηγός Τάσος Μπακασέτας. «Σε αυτά τα ματς δεν παίζει ρόλο η εξέδρα».

Ενδεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει ενώ υπάρχουν πολλές επιλογές στο κυανόλευκο ρόστερ. Μια εβδομάδα πριν την σέντρα του EURO έτσι και αλλιώς έχει «κλειστεί» φιλικό με την Εθνική Γερμανίας.

Θα είναι η πρόβα – τζενεράλε για το πρώτο επίσημο λίγες ημέρες μετά.

ΚΑΘΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...

 

Pin It
 
 
1
2
3
4
5
6
 

Διαβάστε ακόμη...