Νέα

 

katevas 2024 1139X350

 

Ανακοίνωση του Σ.Π.Π.Κ. για την εφαρμογή του Κανονισμού Προπονητών και του Καταστατικού!

 
 
23
gkioulekas pavlos
korokidas e n
dimiourgia
54
kaminioti 

Επειδή γινόμαστε δέκτες διαφόρων παρεκτροπών των Μελών μας ως προς την εφαρμογή του Κανονισμού Προπονητών Ποδοσφαίρου της Ε.Π.Ο. 2018-2019, γίνεται εκ νέου γνωστό στα Μέλη μας, Ε.Π.Σ. Καρδίτσας, Διαιτητές, Παράγοντες Σωματείων το άρθρο 12 του Κανονισμού Προπονητών Ποδοσφαίρου της Ε.Π.Ο. και το άρθρο 24 του Καταστατικού του Συνδέσμου μας.

Α.1 Άρθρο 12 Πειθαρχικός έλεγχος Προπονητών.

Οι προπονητές υπόκεινται σε πειθαρχικό έλεγχο σύμφωνα με όσα προβλέπονται στους οικείους κανονισμούς της Ε.Π.Ο.

α) για τα αδικήματα που διαπράττονται στον αγωνιστικό χώρο και αναφέρονται στο Φύλλο Αγώνα δικάζονται από τις οικείες πειθαρχικές Επιτροπές της Ε.Π.Ο. ή των Ενώσεων για τα τοπικά πρωταθλήματα.

β) Για λοιπές πειθαρχικές παραβάσεις που διαπράττονται εκτός αγωνιστικού χώρου ή για δηλώσεις που συνιστούν «δυσμενείς κρίσεις», η δίωξη ασκείται από το όργανο άσκησης πειθαρχικής δίωξης της Ε.Π.Ο. είτε αυτεπαγγέλτως είτε κατόπιν αιτήσεως από τον Πρόεδρο ή την Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο. ή την Τεχνική Επιτροπή.

Α2. Οι διπλωματούχοι προπονητές με ταυτότητα UEFA δεν έχουν το δικαίωμα να βρίσκονται στον πάγκο των αναπληρωματικών και την τεχνική περιοχή με άλλη ιδιότητα, εκτός αυτήν του προπονητή.

Προπονητής ο οποίος επιθυμεί να παρευρίσκεται στην τεχνική περιοχή με άλλη ιδιότητα, θα πρέπει να καταθέσει 10 ημέρες πριν την έναρξη της ποδοσφαιρικής περιόδου, στο Τμήμα Μητρώου Προπονητών της Ε.Π.Ο. την ταυτότητά του, συνοδευόμενη από έγγραφη δήλωση ότι δεν επιθυμεί να απασχοληθεί αυτή την περίοδο ως προπονητής αλλά να παρευρίσκεται στον πάγκο ενός σωματείου ή ΠΑΕ με άλλη ιδιότητα.

Σε αντίθετη περίπτωση, η Τεχνική Επιτροπή της Ε.Π.Ο., είτε αυτεπάγγελτα είτε μετά από καταγγελία, δύναται να παραπέμψει τον προπονητή στην αρμόδια πειθαρχική επιτροπή με επαπειλούμενες ποινές για την εν λόγω παράβαση χρηματικό πρόστιμο από δύο χιλιάδες (2.000) ευρώ έως οκτώ χιλιάδες (8.000,00) Ευρώ και ανάκληση ταυτότητας τριετίας μέχρι έξι (6) μήνες. Εφόσον ένας προπονητής προβεί στην κατάθεση της ταυτότητάς του δεν θα έχει δικαίωμα να εργαστεί (ως προπονητής ποδοσφαίρου) καθ όλη την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου.

Β. Άρθρο 24 του Καταστατικού του Συνδέσμου μας:

Πειθαρχική Επιτροπή - Ποινές

1. Η Πειθαρχική Επιτροπή αποτελείται από τρία μέλη που είναι ταυτοχρόνως και μέλη της Ε.Ε. Κάθε νέα Εκτελεστική Επιτροπή ορίζει τα μέλη της τριμελούς Πειθαρχικής Επιτροπής, η οποία αποτελείται από τον Πρόεδρο, τον Γενικό Γραμματέα και ένα μέλος της Ε.Ε.

2. Η Πειθαρχική Επιτροπή επιβάλλει πειθαρχικές ποινές βάσει του παρόντος άρθρου. Οι αποφάσεις
της Πειθαρχικής Επιτροπής είναι δεσμευτικές για την Ε.Ε. του Συνδέσμου, η οποία και τις επικυρώνει και ισχύουν από την επικύρωση τους.

3. Όλα τα φυσικά πρόσωπα-μέλη του Συνδέσμου έχουν την υποχρέωση να τηρούν τους κανόνες του φιλάθλου πνεύματος, τον Αθλητικό Νόμο(άρθρο 130), καθώς και να συμμορφώνονται με το Καταστατικό του Συνδέσμου, της Π.Ε.Π.Π., το καταστατικό, τους κανονισμούς, τις οδηγίες και τις αποφάσεις ΕΠΟ, FIFA,UEFA.

4. α) Σε περίπτωση αντιαθλητικής συμπεριφοράς, μη τήρησης ή παράβασης των διατάξεων του Καταστατικού και των αποφάσεων του Συνδέσμου, ή/και β) Σε περίπτωση που Μέλος του παραβεί το παρόν Καταστατικό, τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου, τις οικονομικές υποχρεώσεις του προς το Σύνδεσμο, γ) Σε περίπτωση που διαταράσσει την τάξη στις Γενικές Συνελεύσεις του Συνδέσμου, απουσιάζει αδικαιολόγητα σε περισσότερες από δύο συνεχόμενες συγκεντρώσεις που αφορούν τη δραστηριότητα του Συνδέσμου και δ) Σε περίπτωση που μέλος του, παραβαίνει τον Κώδικα Δεοντολογίας του Έλληνα Προπονητή, η Πειθαρχική Επιτροπή δύναται να επιβάλλει, ανάλογα με τη σοβαρότητα της παράβασης, τα περιγραφόμενα κατωτέρω πειθαρχικά μέτρα με βάση τα προβλεπόμενα στο παρόν καταστατικό του.

α) Επίπληξη, β) Αυστηρή επίπληξη, γ) Εισήγηση αφαίρεσης ταυτότητας τριετίας-δελτίου πιστοποίησης, για την είσοδο στους αγωνιστικούς χώρους (τεχνική περιοχή), προς την ΕΠΟ και τις Ενώσεις μέλη της. δ) Εισήγηση αποβολής από μέλους του συνδέσμου προπονητών ποδοσφαίρου.

5. Η υποτροπή συνιστά ιδιαίτερη επιβαρυντική περίσταση.

6. Ουδεμία ποινή επιβάλλεται πριν κληθεί το μέλος που παρεκτράπηκε σε απολογία αυτοπροσώπως ή εγγράφως, με συστημένη επιστολή εντός Δέκα (10) ημερών. Σε περίπτωση μη εμφανίσεως του η απόφαση λαμβάνεται ερήμην αυτού.

7. Κλήσεις σε απολογία ή/και αντίγραφα των αποφάσεων των πειθαρχικών ποινών αποστέλλονται στα μέλη στα δηλωθέντα στο Σύνδεσμο στοιχεία επικοινωνίας, είτε με αριθμό φαξ, είτε με διεύθυνση κλπ. Εάν η Ε.Ε. αποφανθεί περί επιβολής οποιασδήποτε ποινής για οποιοδήποτε παράπτωμα, κοινοποιεί την απόφαση της στην Πανελλήνια Ένωση Προπονητών Ποδοσφαίρου (Π.Ε.Π.Π.), η οποία με τη σειρά της την κοινοποιεί στην Ε.Π.Ο., καθώς και στις κατά τόπους Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων. Εάν το παράπτωμα του μέλους που παρεκτράπηκε δημιούργησε «σκάνδαλο» στην κοινή γνώμη τότε η Ε.Ε. υποχρεούται να διευκολύνει τις ανακριτικές αρχές για τη διαλεύκανση του σκανδάλου.

8. Η Πειθαρχική Επιτροπή του Συνδέσμου δεν έχει εξουσία για παραβάσεις που επιλαμβάνονται όργανα της Π.Ε.Π.Π., ωστόσο έχει υποχρέωση να υποβάλει αναφορά στην ΠΕΠΠ και να παραπέμψει σε αυτή τον πειθαρχικά ελεγχόμενο σε περίπτωση που τίθεται θέμα πειθαρχικής εξουσίας της Π.Ε.Π.Π.

Γ. Ύστερα από την Ομόφωνη απόφαση της Ε.Ε του Συνδέσμου μας (πράξη 5/13-3-2019) η Πειθαρχική Επιτροπή του Συνδέσμου μας αποτελείται: 1. Τσιαμούλης Βασίλειος, 2. Σδρόλιας Κων/νος, 3. Δρόσος Δημήτριος και αναπληρωματικά μέλη, Τασιούλης Λεωνίδας και Μασούρας Αναστάσιος.

Δ. Υπενθυμίζουμε στα Μέλη μας τι; Οικονομικές τους υποχρεώσεις προς τον Σύνδεσμο τις οποίες πρέπει να τακτοποιήσουν το ταχύτερο δυνατόν.

 

Pin It

Διαβάστε ακόμη...

magoula