Νέα

 

katevas 2024 1139X350

 

Νούλας: "Ο Αθλητισμός ως όχημα ανάπτυξης"

 
 
23
gkioulekas pavlos
korokidas e n
dimiourgia
54
kaminioti 

Ο πολύπειρος τερματοφύλακας Κώστας Νούλας, που αναμένεται να ασχοληθεί πλέον με την πολιτική τοποθετήθηκε σχετικά με τον αθλητισμό ο οποίος να υπάρξει ως όχημα ανάπτυξης.

Αναλυτικά:

"Οι άνθρωποι θα πρέπει να είναι στο επίκεντρο του αθλητισμού και τα υλικά στοιχεία είναι φυσικά χρειαζούμενα κι αναγκαία. Θα θέλαμε, όμως, να επισημάνουμε πως είναι συμπληρωματικά ως προς την επίτευξη του στόχου αυτού.

Συνάμα, ας φέρουμε στο νου τη ρήση του αρχαίου Έλληνα ιστορικού Πλούταρχου πως «η άσκηση χωρίς φυσικά προσόντα και γνώση είναι ατελής» και η οποία δείχνει και το δρόμο σε όλες – όλους. Ο δρόμος αυτός επιβεβαιώθηκε μέσα και από την πολυετή ενασχόληση του υποφαινόμενου με τον Αθλητισμό και πιο συγκεκριμένα με τα διοικητικά πράγματα των αθλητικών σωματείων. Η ρήση επιβεβαιώθηκε και μέσα από την εμπειρία – γνώση στην προπόνηση των αθλητών.

Στο συνδυασμό «Πρωτοβουλία» του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα έχουμε ξεκάθαρη θέση για το τι θα πρέπει να γίνει με τον Αθλητισμό ως όχημα ανάπτυξης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και ιδιαίτερα στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας.
Αναλυτικότερα:

1. Η στήριξη του πρωτογενούς – πρωτοβάθμιου αθλητικού σωματείου και η σύνδεσή του με την πρωτοβάθμια – δευτεροβάθμια εκπαίδευση με στόχο την καλλιέργεια της αθλητικής παιδείας, την υποστήριξη των γονέων των νεαρών αθλητών και την υλοποίηση προγράμματος εξεύρεσης ταλέντων σε κάθε άθλημα ανά προτεραιότητα.

2. Την υλοποίηση – διοργάνωση μικρών ή μεγάλων αθλητικών γεγονότων σε ανοικτούς ή κλειστούς χώρους στην στοχεύοντας ταυτόχρονα στην ευεξία - υγεία των ανθρώπων κάθε ηλικίας και στην ενίσχυση της τουριστικής κίνησης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω της εξωστρέφειας στην Ελλάδα και στον κόσμο.

3. Στην ανάπτυξη αθλητικών ιατρικών προγραμμάτων για την ευεξία του πληθυσμού, την υγεία των νεαρών αθλητών και της εξεύρεσης αθλητικών ταλέντων σε συνεργασία με τη Σχολή Επιστημών Υγείας και τη Σχολή Επιστημών Φυσικής Αγωγής, Αθλητισμού και Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Τα προγράμματα θα συνδεθούν με το πρωτοβάθμιο αθλητικό σχολείο και με τη πρωτοβάθμια – δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

4. Την καθιέρωση του θεσμού της Αθλητικής Ακαδημίας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας με στόχους την εκλαϊκευση της επιστήμης των Σπορ, ανάδειξη των αθλητικών brand names της κάθε Περιφερειακής Ενότητας και του management του Αθλητισμού.

Ουσιαστικά, προτείνουμε τη σύνδεση του Αθλητισμού με την παραγωγική διαδικασία και την τουριστική ανάπτυξη για να βαδίσουμε σταθερά σε ένα καλύτερο μέλλον, που αξίζει στα παιδιά μας!"

Πηγή: typologos.com

 

Pin It

Διαβάστε ακόμη...

noshleia sto spiti cover

ilios

magoula

438137502 1419981171987913 1526957728933201061 n