Νέα

 

katevas 2024 1139X350

 

Μέτρα κατά της βίας στα γήπεδα!

 
 
23
gkioulekas pavlos
korokidas e n
dimiourgia
54
kaminioti 

Αυτά είναι τα μέτρα κατά της βίας που ανακοίνωσε τη Δευτέρα (11/12) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μετά τα επεισόδια στον Ρέντη.

Αυτά είναι τα κυβερνητικά μέτρα:

1. Τη διεξαγωγή όλων των αγώνων της Super League 1 κεκλεισμένων των θυρών για δύο μήνες δηλαδή μέχρι τις 12 Φεβρουραρίου 2024. Το μέτρο αυτό θα επεκταθεί για τους εντός έδρας αγώνες των ομάδων Β' που ανήκουν στις αντίστοιχες ΠΑΕ της πρώτης επαγγελματικής κατηγορίας. Εκδίδεται σήμερα νομοθετική πράξη με άμεση εφαρμογή η οποία θα προβλέπει παράλληλα πως με έκδοση κοινής απόφασης του Υπουργού Προαστασίας του Πολίτη και του αναπληρωτή Υπουργού το μέτρο αυτό θα δύναται κατά περίπτωση να επεκταθεί και σε εντός έδρας Ευρωπαϊκούς αγώνες των ελληνικών ομάδων για λόγους προστασίας δημοσίας τάξης και ασφάλειας.

2. Η εκτέλεση των ποινών διεξαγωγής των αγώνων χωρίς θεατές που έχουν ήδη επιβληθεί έως τη δημοσίευση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου ή που επιβάλλονται κατά το χρονικό διάστημα της εφαρμογή της αναστέλλεται έως και τις 12/2/2024.

3. Η πρώτη σχετική κοινή Υπουργική απόφαση θα εκδοθεί για τον προσεχή εντός έδρας αγώνα του Ολυμπιακού με την Μπάτσκα Τόπολα για το Europa League ο οποίος θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών για προσεχείς λόγους ασφαλείας μετά τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα.
Έως 12 Φεβρουαρίου 2024 θα αξιολογηθούν τα αποτελέσματα της εφαρμογής της ανωτέρου απόφασης προκειμένου να εξεταστεί η παράταση της εφαρμογής σε περίπτωση που δεν τηρηθούν οι νόμιμες προϋποθέσεις ασφαλούς διεξαγωγής των αγώνων ποδοσφαίρου.

Στόχος η αποφυγή κινδύνων για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των συμμετοχόντων καθώς και η μέγιστη δυνατή διασφάλιση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Μέχρι εκείνη την ημερομηνία θα εξεταστεί η τήρηση των ακόλουθων προϋποθέσεων

1. Εγκατάσταση και λειτουργία καμερών υψηλής ευκρίνιας στις προδιαγραφές της UEFA στο σύνολο των γηπέδων της Super League 1 και ταυτόχρονη απρόσκοπτη δυνατότητα ελέγχων τους και αξιοποίηση του υλικού τους από τις αρμόδιες αρχές.

2. Σύστημα ηλεκτρονικής εισόδους φιλάθλων με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας.

3. Επιπρόσθετα μέσα στο διάστημα των δύο αυτών μηνών θα ανακοινωθεί από τον αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού μια σειρά από διοικητικά μέτρα μεταξύ των οποίων αυτόματες κυρώσεις κατά των ομάδων σε περιπτώσεις επεισοδίων πέραν των όσων προβλέπονται στην αθλητική δικαιοσύνη.

Την Τρίτη (12/12) ο Υπουργός Προστασίας του πολίτη Γιάννης Οικονόμου και ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης θα επισκεφτούν την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κα Γεωργία Αδειλίνη και θα ζητήσουν εκ μέρους της Κυβέρνησης την ποινική αναβάθμιση της έρευνας για όλες τις υποθέσεις αθλητικής βίας και διαφθοράς με σκοπό την αναζήτηση φυσικών και ηθικών αυτουργών όλων των εγκλημάτων που έχουν τελεστεί και την αναζήτηση ύπαρξης τυχόν εγκληματικών οργανώσεων στον χώρο.

 

Pin It

Διαβάστε ακόμη...

noshleia sto spiti cover

ilios