Τένις

 

katevas 2024 1139X350

 

Πρωταθλητής Ευρώπης ο Καρδιτσιώτης Τσιτσιπάς!

 
 
fytilis
70
stathis2
froutogeuseis
28
tantos_rizos
 

Nέος πρωταθλητής Ευρώπης στα juniors του τένις αναδείχτηκε την Κυριακή (24/7) ο Καρδιτσιώτης αθλητής, Στέφανος Τσιτσιπάς.

O 18χρονος Έλληνας τενίστας δεν έχασε ούτε ένα σετ στο Klosters της Ελβετίας και στον μεγάλο τελικό κέρδισε τον Γάλλο αντίπαλό του, Σορεντίν Μουτέ με 7-6 (7), 5-3 σετ.

Ο τελικός δεν ολοκληρώθηκε με τον ιδανικότερο τρόπο, καθώς ενώ ο Τσιτσιπάς είχε τη νίκη στα χέρια του, σερβίροντας για τον τίτλο στο 9ο game του 2ου σετ, ο 18χρονος Γάλλος είχε μια αντιπαράθεση με τον διαιτητή, που είχε ως αποτέλεσμα την αποβολή του από τον αγώνα και το πρόωρο τέλος του.

Έστω και έτσι όμως, ο Τσιτσιπάς πιστοποίησε την ανωτερότητά του στη διοργάνωση και κατέκτησε τον πολύ σημαντικό αυτόν τίτλο χωρίς να έχει κανένα χαμένο σετ.

Είναι στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης των juniors, κέρδισε τον πρώτο του Grade A τίτλο φέτος το Μάιο και τώρα έφτασε σε ακόμα μια μεγάλη διάκριση.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως έχει 15 νίκες σε 16 αναμετρήσεις φέτος στο χώμα σε juniors διοργανώσεις, ενώ συνολικά, συμπεριλαμβανομένων των επαγγελματικών τουρνουά που έχει αγωνιστεί, μετράει 36 νίκες σε 39 αναμετρήσεις στις κόκκινες επιφάνειες για το 2016!

 

Pin It

Διαβάστε ακόμη...

PALAMAS XOROS 2024