ΕΠΟ - Διαιτησία

 

katevas 2024 1139X350

 

Καλογιάννης: "Αποχωρώ από την Ένωση!"

 
 
23
gkioulekas pavlos
korokidas e n
dimiourgia
54
kaminioti 

Ο Σπύρος Καλογιάννης αποχώρησε φανερά συγκινημένος από την προεδρία της Football League.

Ο επί οκτώ σερί χρόνια πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής της Football League, έκανε γνωστό μετά το τέλος του συμβουλίου ότι δεν συνεχίζει στην Ένωση, ενώ προηγουμένως το ΔΣ ομόφωνα τον ανακήρυξε επίτιμο πρόεδρο.

Στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ στάθηκε στα προβλήματα που αντιμετώπισε, ενώ δεν παρέλειψε να δώσει και συμβουλές στους παράγοντες.

Μεταξύ άλλων ανέφερε:

"Μετά από μία μεγάλη πορεία στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο όλα τα μέλη αναγνώρισαν το έργο μου και σε κλίμα συγκίνησης με ευχαρίστησαν για τη μακροχρόνια συνεργασία μας. Ανακοινώνω την απόφασή μου για τη μη συνέχιση της παραμονής μου στα όργανα της Ένωσης. Εύχομαι να έχετε μία καλή αγωνιστική χρονιά. Δυστυχώς κάποιοι από εσάς είχατε άγνοια κινδύνου και ελπίζω ότι ο επόμενος θα έχει ακόμα καλύτερες ημέρες από τις δικές μου".

Σε ερώτηση για το μέλλον του, ο Καλογιάννης τόνισε ότι το μόνο που θέλει είναι να ξεκουραστεί και σημείωσε ότι είναι πολύ πιθανό να μην ασχοληθεί ξανά λόγω προσωπικών προβλημάτων.

Σημειώνεται ότι ομόφωνα το ΔΣ τον ανακήρυξε επίτιμο πρόεδρο, με τον ίδιο να λέει: "Συμβουλεύω τους παράγοντες να μην παίρνουν καμία απόφαση όταν τελειώνει ένα παιχνίδι. Κανένα ΔΣ, καμία απόλυση προπονητού. Καμία δήλωση αν αδικούνται. Πρέπει να ηρεμήσουν, να αφήσουν 48 ώρες να περάσουν, γιατί διαφορετικά θα μετανιώσουν γι' αυτά που είπαν.

Όσα χρόνια είμαι παράγοντας η χρονιά αυτή ήταν η χειρότερη. Για να πετύχει ένας πρόεδρος εξαρτάται και από αυτούς που βρίσκονται δίπλα του. Φτάσαμε σε σημείο Παρασκευή βράδυ να είμαστε εδώ για να μπορέσουμε να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα.

Οι ίδιοι παράγοντες δέχτηκαν ότι το πρωτάθλημα τελείωσε με 16 ομάδες και όχι με λιγότερες λόγω της παρουσίας μου. Δεν είναι εγωιστικό. Προσπαθούσαμε με το αγωνιστικό ακόμα και Σάββατο να μην έχουμε πρόβλημα με τις ομάδες.

Η χρονιά είναι πολύ άσχημη από πλευράς εικόνας του αντικειμένου. Έγιναν λάθη από παράγοντες που μετάνιωσαν γι' αυτά που έλεγαν. Όλα αυτά έφεραν πίσω την κατηγορία αυτή.

Είπα στην ΕΠΟ παρουσία του κυρίου Τοπολιάτη ότι πρέπει και εκείνη να καταλάβει ότι θεωρούμαστε επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Στην ουσία δεν έχουμε δυνατότητες να αντιμετωπίσουμε, ούτε τα πρόστιμα, ούτε τα χρήματα που δίνονται για ένα δελτίο, για μία έφεση.

Πρέπει να δείξουν κατανόηση. Θέλουμε να είναι γεμάτα γήπεδα, αλλά φτάσαμε σε σημείο να βλέπουμε περισσότερους δημοσιογράφους, σεκιούριτι, αστυνομικούς από τους φιλάθλους. Φταίμε όλοι και δεν είναι μόνο το οικονομικό.

Πρέπει να καταλάβουν αυτοί που ηγούνται του ελληνικού ποδοσφαίρου ότι πρέπει να καθίσουν σε ένα τραπέζι αληθινά, ν' αφήσουν απ' έξω ό,τι τους χωρίζει. Αν το καταλάβουν έστω και την τελευταία στιγμή θα φτάσουμε στο ποδόσφαιρο που ήταν.

Μιλάω για τους μεγάλους, γιατί οι μικροί ακολουθούν. Οι μεγάλοι πρέπει να αποφασίσουν ότι δεν πάει πιο κάτω. Να πάρουν τις μεγάλες αποφάσεις και να δουν αυτό που ζητά ο φίλαθλος κόσμος. Να σταματήσουν να είναι οπαδοί.

Είμαι σίγουρος ότι την τελευταία στιγμή , όλοι αυτοί που διοικούν το ποδόσφαιρο θα βρουν τη δύναμη να καταλάβουν ότι από αυτούς εξαρτάται το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Να κάτσουν στο τραπέζι να τα βρουν, μόνο ο εγωισμός τους χωρίζει.

Είμαι σίγουρος ότι έστω και την τελευταία στιγμή όσοι διοικούν το ποδόσφαιρο θα βρουν τη δύναμη να καταλάβουν ότι από αυτούς εξαρτάται αν υπάρξει επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα".

 

Pin It

Διαβάστε ακόμη...