Ποδόσφαιρο

 

katevas 2024 1139X350

 

"Δρακόντια" μέτρα στην Ουαλία ενόψει τελικού Champions League!

Τα μέτρα ασφαλείας για τον τελικό Champions League όπως όλα δείχνουν θα είναι "δρακόντια" πειρλαμβάνοντας ακόμη και σκανάρισμα στο πρόσωπο.

Μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ, η βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε να κλιμακώσει την κατάσταση ασφαλείας της χώρας σε "κρίσιμο" επίπεδο, κάτι που επηρεάζει άμεσα και την αναμέτρηση μεταξύ Γιουβέντους και Ρεάλ, που πρόκειται να διεξαχθεί το Σάββατο 3 Ιουνίου (21:45) στο Κάρντιφ της Ουαλίας.

Στους δρόμους της πόλης αναμένεται να κυκλοφορούν 15.000 άτομα προσωπικό ασφαλείας, εκ των οποίων 2.000 αστυνομικοί. Θα δημιουργηθούν ζώνες ελέγχου δύο χιλιόμετρα περιμετρικά του γηπέδου και στις στάσεις των ΜΜΜ κοντά στο γήπεδο θα τοποθετηθούν κάμερες που θα σκανάρουν τα πρόσωπα των φιλάθλων, για να εντοπίζουν πιθανούς τρομοκράτες.

Μέσα σε αυτήν την τεταμένη ατμόσφαιρα, μέλος του δήμου της πόλης ισχυρίστηκε με δηλώσεις του στην ισπανική "AS" ότι για λόγους ασφαλείας, δεν θα σχηματιστούν οι καθιερωμένες fan zones.

Παρ' όλα αυτά, η UEFA εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει τον ισχυρισμό, ενημερώνοντας ότι και φέτος θα υπάρξουν κανονικά οι fan zones και το φεστιβάλ του τελικού, αρχίζοντας από την 1η Ιουνίου.

Αναλυτικά:

"Αντίθετα με τα όσα έχουν αναπαραχθεί από μερικά media, οι fan zones και το φεστιβάλ θα διεξαχθούν όπως αρχικά είχαν προγραμματιστεί, υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, μέτρα που σχεδιάζονται εδώ και πολλούς μήνες σε στενή συνεργασία με την ουαλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία και τις τοπικές αρχές".

 

Pin It
b g2 epsk
 

Διαβάστε ακόμη...