Νέα

 

katevas 2024 1139X350

 

Προβληματισμένος ο Βασιλειάδης για τα κρούσματα βίας!

 
 
23
gkioulekas pavlos
korokidas e n
dimiourgia
54
kaminioti 

Έντονα προβληματισμένος με τα απανωτά κρούσματα οπαδικής βίας είναι ο Γιώργος Βασιλειάδης.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού κατά τη διάρκεια της ψήφισης του νέου αθλητικού νομοσχεδίου αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο θέμα.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

"Στα θέματα της βίας που όλοι γινόμαστε μάρτυρες φαινομένων εγώ θα διαφωνήσω σχετικά με την επιλεκτική αναφορά περιστατικών βίας. Για τα θλιβερά γεγονότα στο Παπαστράτειο περιμένουμε πολύ σύντομα από την ελληνική αστυνομία ανακοινώσεις και εξελίξεις. Όπως συνέβη σε κάθε περιστατικό βίας αυτά τα χρόνια υπήρξαν αποτελέσματα από την ελληνική αστυνομία και όλες οι υποθέσεις παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη.

Είχαμε εντοπίσει και με την UEFA στη διαρκή επιτροπή που έχουμε φτιάξει, μια πεποίθηση ατιμωρησίας λόγω των αργών ρυθμών της ελληνικής δικαιοσύνης. Πολλές φορές οι παρεπόμενες ποινές που είναι η στέρηση της εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους έρχεται μετά από 7 και 8 χρόνια μετά το περιστατικό, όταν πλέον ο δράστης έχει σταματήσει να πηγαίνει στο γήπεδο.

Δίνουμε λοιπόν τη δυνατότητα με την άσκηση της ποινικής δίωξης να υπάρχει αυτό το παρεπόμενο μέτρο, είτε με απόφαση του εισαγγελέα ο οποίος κρίνει με αυτοπρόσωπη παρουσία του δράστη στο αστυνομικό τμήμα είτε όχι με σοβαρές ποινές και επιπτώσεις σε περίπτωση παραβίασης του περιοριστικού όρου, αλλά και δημιουργία αυτοτελούς ποινικού αδικήματος του υπευθύνου ασφαλείας της εγκατάστασης, όταν επιτρέπει σε κάποιον για τον οποίο υπάρχει ο περιοριστικός αυτός όρος να μπει μέσα στο γήπεδο".

 

Pin It

Διαβάστε ακόμη...

magoula