Λάμψη 7 μεταλλίων από αθλητές του ΚΟΚ στους χειμερινούς αγώνες Βορείου Ελλάδας!

Το τριήμερο 22-23-24 Φεβρουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκαν στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης οι Χειμερινοί Αγώνες Κατηγοριών Βορείου Ελλάδας Κλασικής Κολύμβησης με τη συμμετοχή 682 κολυμβητών-τριών από 59 συλλόγους, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ που έδωσε για πολλοστή φορά το παρών στις μεγάλες διοργανώσεις της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

Ο σύλλογός μας συμμετείχε στην κορυφαία αυτή αθλητική συνάντηση με 3 αθλητές-τριες που προπονούνται με τον προπονητή μας ΓΙΩΡΓΟ ΓΚΙΝΗ και κατάφεραν να συγκεντρώσουν τον αξιοσημείωτο αριθμό των 7 μεταλλίων (2 Χρυσών, 3 Αργυρών, 2 Χάλκινων).

Αναλυτικά οι διακρίσεις τους ήταν οι ακόλουθες:

1.ΜΟΥΛΑΝΤΖΙΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ, κατηγορία Παγκορασίδων Β:

Η κολυμβήτρια του Κ.Ο.Κ. στην πρώτη της παρουσία σε επίσημη διοργάνωση αγωνιστικών κατηγοριών κατάφερε να καταλάβει δύο φορές την 8η θέση στα αγωνίσματα 200μ. πεταλούδα και 400μ. μικτή ατομική, όπου πέτυχε και την καλύτερη ατομική της επίδοση μέχρι στιγμής, καθώς και την 12η θέση στα 100μ. πεταλούδα. Το σημαντικό, βέβαια, για την Δήμητρα ήταν ότι έλαβε τις πρώτες της παραστάσεις και εμπειρίες από αυτές τις διοργανώσεις και θα συνεχίσει την αδιάκοπη δουλειά στις προπονήσεις, ώστε να βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου δείχνοντας τον ίδιο ζήλο και αγάπη προς τον υγρό στίβο, όπως όταν στα 6 της χρόνια ξεκίνησε από την μικρή πισίνα στις ακαδημίες του συλλόγου μας.

2. ΧΑΡΜΠΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, κατηγορία Κορασίδων:

Τη φετινή χρονιά η αθλήτρια μας αγωνίζεται με το σκουφάκι των Δελφινιών Πτολεμαΐδας με υποσχετική μεταγραφή ενός έτους. Για τέταρτη συνεχή σεζόν στις αγωνιστικές κατηγορίες κατάφερε εκ νέου να διακριθεί κατακτώντας 2 ΧΑΛΚΙΝΑ μετάλλια στα αγωνίσματα 4Χ100μ. ελεύθερο mix και 4Χ100μ. μικτή ομαδική mix . Η Χριστίνα ξεκίνησε το κολύμπι σε ηλικία 8 ετών και οι αλλεπάλληλες διακρίσεις της με το σκουφάκι του Κ.Ο.Κ., τόσο στις προαγωνιστικές κατηγορίες όσο και στην κατηγορία Παγκορασίδων Β, κέντρισαν το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων για να την εντάξουν στο δυναμικό τους. Αποτέλεσμα ήταν η Διοίκηση του συλλόγου να αποφασίσει την μεταγραφή της, πάντα με την μορφή υποσχετικής, για τις επόμενες τρεις χρονιές στην κατηγορία των Παγκορασίδων Α στον ΑΡΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και στην διπλή κατηγορία των Κορασίδων στα ΔΕΛΦΙΝΙΑ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ. Έτσι κατάφερε η αθλήτρια να έχει επιτυχίες σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα Κλασικής, Τεχνικής Κολύμβησης και Ανοιχτής Θάλασσας με κορυφαίες τα ΧΡΥΣΑ μετάλλια σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα και το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΡΕΚΟΡ, το οποίο κατέχει έως και σήμερα, αποκομίζοντας ποσοστό μοριοδότησης 10% για οποιαδήποτε σχολή Α.Ε.Ι. και 20% για Τ.Ε.Φ.Α.Α., αλλά και αμέτρητες εμπειρίες και φιλίες από τις σημαντικές διοργανώσεις στις οποίες συμμετείχε.

3. ΜΠΛΟΥΦΑΣ ΜΙΧΑΗΛ κατηγορία Παμπαίδων Α:

Τη φετινή χρονιά ο αθλητής ανήκει στον μεγάλο σύλλογο της συμπρωτεύουσας τον ΠΑΟΚ, με ελεύθερη μεταγραφή και προπονείται με τον σύλλογό μας σε συνεργασία με τον προπονητή της ομάδας της Θεσσαλονίκης κ. Τάσο Χατζηγεωργίου. Είναι το δεύτερο έτος στις αγωνιστικές κατηγορίες όπου μετά την κοπιαστική προετοιμασία στην Βουλγαρία την περίοδο των Χριστουγέννων πρωταγωνίστησε ξανά αποκτώντας τον εντυπωσιακό αριθμό των 5 ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ (2 Χρυσά στα 4Χ100μ. ελεύθερο και 4Χ200μ. ελεύθερο καθώς και 3 Αργυρά στα 50μ. πεταλούδα, 4Χ100μ. μικτή ομαδική και 4Χ100μ. ελεύθερο mix) και ακόμη σε άλλα δύο αγωνίσματα (50μ. ύπτιο και 100μ. ύπτιο) άγγιξε το μετάλλιο αφού κατατάχθηκε 4ος πραγματοποιώντας ατομικά ρεκόρ σε όλα. Ο Μιχάλης προέρχεται από τα φυτώρια του Κ.Ο.Κ. που άρχισε να κολυμπά από 4 ετών. Με το ταλέντο του και την σωστή καθοδήγηση μπόρεσε να ανταπεξέλθει σε κορυφαίο αγωνιστικό επίπεδο και να αναδειχθεί Πρωταθλητής Ελλάδας στην κλασική και στην τεχνική κολύμβηση και να σημειώσει 4 Πανελλήνια Ρεκόρ αναγκάζοντας πολλούς συλλόγους να τον βάλουν στο στόχαστρό τους για να αγωνίζεται γι αυτούς.

Το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στους κολυμβητές-τριες και τον προπονητή και θα είναι συμπαραστάτης στις προσπάθειές τους, για να αποτελέσουν παράδειγμα για τους μικρότερους σε ηλικία αθλητές του συλλόγου, που στελεχώνουν την προαγωνιστική ομάδα, ώστε να έχουν κι αυτοί ανάλογες επιτυχίες στο μέλλον.