Στίβος

 

katevas 2024 1139X350

 

Έκλεψαν την παράσταση Τσινοπούλου, Φιάσκα, Παπαστεργίου και Σάλτης στο World Race Walking Tour στο Δουβλίνο!

 
 
fytilis
70
stathis2
froutogeuseis
28
tantos_rizos
 

Σε μια από τις σημαντικότερες διοργανώσεις Βάδην στο World Race Walking Tour Dublin αγωνίστηκαν οι Πένυ Τσινοπούλου και Όλγα Φιάσκα.

Οι αθλήτριες του Σάκη Δεληγιάννη πήραν μέρος στον αγώνα που έγινε στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας την Κυριακή που μας πέρασε.

Οι διοργάνωση αυτή στην οποία συμμετείχαν αθλητές από όλο τον κόσμο αποτελείται μια σειρά από βαθμολογούμενα ranking αγώνες. Οι αθλητές που παίρνουν μέρος συγκεντρώνουν βαθμολογία ανάλογα με την θέση τους για την συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς θα γίνουν στο Παρίσι.

Η Πένυ Τσινοπούλου στον πρώτο της αγώνα μετά την γέννηση του παιδιού της στάθηκε πάρα πολύ καλά στον αγώνα πετυχαίνονται χρόνο πολύ κοντά στο ατομικό της ρεκόρ με 1ώρα.35΄.11΄΄ στα 20χλμ. Κατέκτησε την 2η θέση, συγκεντρώνοντας πολλούς βαθμούς ranking που θα την φέρουν ψηλά στην βαθμολογία για την συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς αγώνες. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Πένυ έχει συμμετοχή σε δύο Ολυμπιακούς αγώνες ως στιγμής και ευελπιστεί να συμμετάσχει και στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού.

Η Όλγα Φιάσκα αν και η μικρότερη ηλικιακά βαδίστρια του αγώνα, κέρδισε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο με χρόνο 1ώρα.37΄΄.21΄΄ πολύ κοντά και αυτή στο ατομικό της ρεκόρ. Με αυτόν τον χρόνο και τους βαθμούς της τρίτης θέσεις έχει ανεβεί πολύ στο ranking της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Η Όλγα είναι από την Μυτιλήνη κάνει προπόνηση στη Καρδίτσα και έχει αναδειχθεί Τρίτη στις Ολυμπιακές ημέρες νεότητας στην Αργεντινή.

Το βάδην του Φωκιανού ήταν παρών στους αγώνες αυτούς με τον Ανδρέα Παπαστεργίου που κατέλαβε την 16η θέση με χρόνο 1ώρα.32΄΄.36΄΄. Ο αθλητής με την συμμετοχή του έβαλε βάσεις για τους μεγάλους αγώνες που ακολουθούν στον κόσμο. Ο αγώνας ήταν στην αρχή της προετοιμασίας του και ο πολύ καλός χρόνος που έκανε αφήνει μεγάλες ελπίδες για μια σημαντική επίδοση στην συνέχεια. Ο Παπαστεργίου του Φωκιανού έχει συμμετάσχει σε Παγκόσμιους και Πανευρωπαϊκούς αγώνες βάδην της κατηγορίας του.

Η έκπληξη όμως ήταν ο Παναγιώτης Σάλτης, ο μικρότερος αθλητής του αγώνα Ανδρών στα 10.000μ Βάδην ( 15 χρονών ) που έκανε τον πρώτο του διεθνή αγώνα. συμμετείχε την μεγάλη κατηγορία των Ανδρών στα 10.000μ Βάδην και κατέλαβε την 6η θέση με χρόνο 52΄.04΄΄ συντρίβοντας το ατομικό του ρεκόρ κατά 5 λεπτά. Ο Παναγιώτης έχει προπονητική εμπειρία επτά μηνών μόνο στο άθλημα του βάδην, αλλά αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να κερδίσει άνετα το πανελλήνιο πρωτάθλημα της κατηγορίας του Παμπαίδων Α΄(Κ16) και να πάρει την τρίτη θέσης στο Πανελλήνιο Παίδων (Κ18).

Τους αθλητές στην Ιρλανδία συνόδευσαν οι προπονητές του Φωκιανού Καρδίτσας, Σάκης Δεληγιάννης και Γούσιας Νίκος.

Το βάδην στην Καρδίτσα έχει μια μεγάλη ιστορία και αυτή είναι συλλογική, πολύ μεγάλοι αθλητές και αθλήτριες μεγάλωσαν με το βάδην , μεγαλούργησαν και ανέδειξαν το βάδην σε όλων τον κόσμο, αυτοί οι αθλητές είναι οι ήρωες της Καρδίτσας που με τα λίγα πενιχρά αθλητικά μέσα που είχαν έκαναν γνωστή την Καρδίτσα σε όλο τον κόσμο. Ένα μεγάλο μπράβο όμως και για τους άλλους μεγάλους βαδιστές και βαδίστριες με Παγκόσμιες αθλητικές περγαμηνές, αθλητές που επέλεξαν να μείνουν την Καρδίτσα και να προπονούνται εδώ.

Ο Φωκιανός αγαπάει, αναπτύσσει, επενδύει, επιδεικνύει το βάδην, αλλά δεν θα μπορούσε να μην αναπτύσσει και τα άλλα αγωνίσματα του στίβου ύψος, μήκος, έπταθλο , δέκαθλο, ακόντιο, εμπόδια με πολλούς αξιόλογους αθλητές και αθλήτριες να κερδίζουν πανελλήνια μετάλλια με την βαθμολογία του ΣΕΓΑΣ να τον κατατάσσει στα 50 πρώτα σωματεία της Ελλάδος, σε σύνολο 420 σωματείων.

 

Pin It

Διαβάστε ακόμη...