Στίβος

 

katevas 2024 1139X350

 

Πρώτο σωματείο στίβου στην Καρδίτσα για ακόμη μία χρονιά και τρίτο στην Θεσσαλία ο Φωκιανός!

 
 
fytilis
70
stathis2
froutogeuseis
28
tantos_rizos
 

Το κορυφαίο σωματείο στίβου της πόλης μας από το οποίο προέρχονται αθλητές με συμμετοχές σε ολυμπιακούς αγώνες , κατάφερε να βρίσκεται στην 3η θέση αξιολογημένων σωματείων στην Θεσσαλία πίσω από τον Πελασγό Λάρισας και τη Νίκη Βόλου και φυσικά να είναι πρώτο στην Καρδίτσα.

Ο Φωκιανός βρέθηκε στην 52 θέση πανελλαδικώς μπροστά από ιστορικά σωματεία με μεγάλο όνομα, παραμένοντας στην «elite» των σωματείων στίβου στην Ελλάδα διαφημίζοντας για μια ακόμη φορά την πόλη μας. Πρώτο σωματείο στην Ελλάδα για το 2023 είναι ο ΑΓΣ Ιωαννίνων και δεύτερο ο Γ.Σ. Ελευθέριος Βενιζέλος.

Η βαθμολόγηση των σωματείων γίνεται βάση των επιδόσεων και των διακρίσεων των αθλητών τους στα διασυλλογικά και κυρίως στα πανελλήνια πρωταθλήματα. Επίσης βαθμολογούνται οι αθλητές που έχουν τις 12 καλύτερες επιδόσεις στα διασυλλογικά πρωταθλήματα καθώς και αθλητές που παίρνουν μέρος σε πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα.

Με αιχμή του δόρατος το βάδην, στο οποίο, οι αθλητές μας σημείωσαν πανελλήνιες νίκες σε όλες τις κατηγορίες και συμμετοχή σε πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα (Ανδρέας Παπαστεργίου στα 20χλμ βάδην), ο Φωκιανός βαθμολογήθηκε στα πανελλήνια πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών ,(Ανδρέας Παπαστεργίου, Αριστοτέλης Μπούσδας, Σάλτης Παναγιώτης, Τσιανάβα Μαρία, Βαιπούλου Ευα).

Τα σύνθετα αγωνίσματα στις κοπέλες και το άλμα σε ύψος, είναι το δεύτερο στοιχείο που βοήθησε το Φωκιανό να καταλάβει μια θέση στα κορυφαία σωματεία στην Ελλάδα. Οι αθλήτριες μας είχαν επιδόσεις μέσα στις 10 καλύτερες στην Ελλάδα στο άλμα σε ύψος αλλά και στο έξαθλο Κ16 και έπταθλο των μεγαλύτερων κατηγοριών (Δεληγιάννη Εβελίνα, Κατσιγιαννοπούλου Βασιλική, Σαλή Κυριακή, Τσομπάνη Έλενα).

Είναι χαρακτηριστικό ότι συμμετείχαμε στους εαρινούς αγώνες στίβου στις Σέρρες στο άλμα σε ύψος όπου συμμετέχουν οι αθλήτριες με τις καλύτερες επιδόσεις στην Ελλάδα στα διασυλλογικά πρωταθλήματα με 2 αθλήτριες (Δεληγιάννη Εβελίνα και Σαλή Κυριακή) που ήταν φυσικά και οι μόνες που πήραν μέρος στους αγώνες αυτούς από την πόλη μας.

Την μεγαλύτερη βαθμολογία συγκέντρωσαν οι μικροί αθλητές μας Κ16, οι οποίοι στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ16 βαθμολογήθηκαν και διακρίθηκαν σε όλα τα αγωνίσματα που πήραν μέρος , βάδην, ταχύτητες, άλμα σε ύψος, εμπόδια, άλμα σε μήκος, τετραπλούν, ακοντισμό, έξαθλο και όκταθλο για τα αγόρια, γεγονός που δείχνει την συστηματική δουλειά των προπονητών μας.

Tο ίδιο διαφαίνεται και από τις διακρίσεις των αθλητριών μας στο έξαθλο, έπταθλο, στα οποία είναι τέτοια η φύση τους που ένας αθλητής πρέπει να γνωρίζει τεχνική όλων των αγωνισμάτων. Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι στην κατηγορία Κ16 την κατηγορία ανάπτυξης δηλαδη, στο μήκος κοριτσιών (Ψαχούλα Στέλα), στο τετραπλούν και ύψος (Τσομπάνη Έλενα – Κατσιγιαννοπούλου Βασιλική), οι αθλήτριες μας κατέλαβαν θέσεις στην τελική 12άδα με συμμετοχή 50 περίπου αθλητριών στο κάθε αγώνισμα το ίδιο συνέβη με τους αθλητές μας στα 100ΕΜΠ (Βασίλης Ντάντος) άλμα σε ύψος (Στέφανος Γκαλημάνας) .

Ο Φωκιανός είναι ο μοναδικός σύλλογος στην Καρδίτσα που αθλητές του στελεχώνουν την εθνική ομάδα στίβου, καθώς επίσης και από τους λίγους συλλόγους στην Ελλάδα που οι αθλητές του συμμετέχουν σε παγκόσμια meeting στο εξωτερικό. Επίσης μέρος της προετοιμασίας των κορυφαίων αθλητών μας γίνεται στο εξωτερικό.

Το σωματείο μας κατέγραψε για άλλη μια χρονιά συμμετοχή στο άλμα επί κοντό με βαθμολόγηση σε αυτό το αγώνισμα, το οποίο είμαστε οι μοναδικοί που καλλιεργούμε σε όλη την Θεσσαλία.

Οι αθλητές μας δεν προπονούνται με αποκλειστικό σκοπό την διάκριση, μας απασχολεί η ενασχόληση των παιδιών με τον αθλητισμό και η χαρά της συμμετοχής. Θέλουμε οι αθλητές μας να είναι χαρούμενοι στο στίβο όχι να αγκομαχούν μόνο για επιτυχίες.

Ωστόσο όταν ένας αθλητής μπορεί να διακριθεί τότε γίνεται το καλύτερο για αυτόν, όχι για να κερδίσει απλά ένα μετάλλιο σε διασυλλογικούς αγώνες, αλλά να βρεθεί στους καλύτερους στην Ελλάδα και το αποτέλεσμα δείχνει ότι το καταφέρνουμε.

Όποιος μελετήσει την αξιολόγηση των σωματείων θα δει τι συμβαίνει με τους μικρούς αθλητές και την συνέχεια τους αν δηλαδή το σωματείο έχει βαθμολογία στις μικρές κατηγορίες συνεχίζει να έχει και στις μεγαλύτερες.

Το Δ.Σ. του Φωκιανού συγχαίρει τους προπονητές Δεληγιάννη Αθανάσιο και Γούσια Νίκο και τους αθλητές μας, οι οποίοι υπόσχονται και την επόμενη χρονιά σπουδαίες διακρίσεις.

 

Pin It

Διαβάστε ακόμη...